Zimski sportovi

"Neki ne poštuju moj rad i rezultate"

Bojan Koprivica • utorak, 16.02.2010.
"Neki ne poštuju moj rad i rezultate"
Foto: Bojan Koprivica

(Iz Vancouvera za Sportnet.hr Bojan Koprivica) Za razliku od odličnog raspoloženja prije nekoliko dana kada je došao do brončanog odličja u sprintu na 10 kilometara, Jakov Fak očekivano je bio manje sretan nakon dohvatne utrke na 12,5 kilometara, koju je završio na 25. mjestu...

"Ja sigurno nisam zadovoljan ovom utrkom. Nisam pronašao pravi materijal i to je nedopustivo ako se želi postići dobar rezultat. Nisu svi ostali toliko bolji skijaši od mene", požalio se Jakov Fak na ono što je najviše smetalo.

Jakov je pojasnio da biatloncima pred utrku na izbor stoji više para skija, od kojih oni moraju izabrati one koje su za taj dan najbolje. Nakon toga stupa na scenu serviser.

Vezane vijesti

"Za ovu utrku nismo uspjeli pronaći dobru kombinaciju. Niti ja, niti serviser. Ne želim time reći da se nisu svi potrudili, ali za ove teške uvjete nismo znali pronaći prave skije. Možda ih nismo niti imali. Snijeg u Americi drugačiji je od onog u Europi, a snijeg koji je napadao otežao nam je posao. U Europi imamo manje problema, za svaku stazu imamo statistike koje nam pomažu kod izbora. U nedjelju je bilo puno lakše, staza je bila tvrđa, bolje preparirana."

Jakov nije tražio isprike. "S četiri promašaja ne može se u borbu za medalje, nema šanse. Danas jednostavno ništa nije bilo kako treba, napravio sam previše pogrešaka. Prilikom pucanja je bilo nešto vjetra, ali niti to niti spoznaja da nisam na dobrom materijalu ne može biti isprika."

Odbio je prihvatiti da mu je brončano odličje promijenilo pristup natjecanju. "Ma, da osvojim i deset medalja zaredom, opet to ništa ne bi promijenilo. Ja u svaku utrku idem s istim pristupom. Niti moguća velika očekivanja naše javnosti me nisu opteretila, mene zanimaju samo moje emocije, a sve ostalo su želje i razmišljanja drugih. Pritisak sigurno nije bilo niti to da sam startao kao jedan od prvih, to može biti samo olakšanje kada imaš prednost."

Sutra slijedi trening i mali odmak od natjecanja, što će Jakovu dobro doći. "Možda je dobro da imam jedan dan za sebe, da imam malo vremena analizirati pogreške i pripremiti se za sljedeće natjecanje. Sutra, najkasnije prekosutra moramo pronaći materijal za utrku." Za natjecanje za koje Jakov ima jednu želju. "Sunce. Nadam se da je prognoza točna i da dolazi tih nekoliko sunčanih dana, tako da bi staza bila u dobrom stanju."

Na kraju se i kratko osvrnuo na medijsko praćenje i galamu koja se diže oko nesportskih aspekata. "Meni je žao da se sa sportske priče prelazi u politiku i smatram da neki novinari ne poštuju mene, moj rad i moje rezultate."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.02.2010. u 10:50
    Griješiti je ljudski, a i podnositi poraze. U našim očima nisi ništa manje vrijedan, dapače, samo hrabro naprijed!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.02.2010. u 08:29
    Bravo, Jakove! Ponosni smo na tebe i kad si 25. i 3. Sportsko srce i duh ne mjere se uvijek samo osvojenom medaljom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.02.2010. u 07:10
    čovjek ne može vjerovati kako neki novinari (i listovi) iskorištavaju sportaše i sportske uspjehe za samo-reklamu, dizanje tiraža, izmišljanje afera.. Te za rukomet, te za nogomet, sada za skijaško trčanje... dobro da postoji HRSport, pa da se čovjek makne od tih svih s...a.
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani17.02.2010. u 00:07
    ma pusti te novinare i samo naprijed!!! u nove utrke!!! ajmo Jaleeeee!!!!!
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik16.02.2010. u 23:50
    majstore ne brini! već si nas učinio ponosnima!
    Obrisan korisnik