Zimski sportovi

Tragedija ga nagnala na oproštaj

Antonija Pavlić • nedjelja, 14.02.2010.
Tragedija ga nagnala na oproštaj

Tragična pogibija gruzijskog sanjkaša Nodara Kumaritašvilija nagnala je njegovog argentinskog kolegu Rubena Gonzaleza da poslije 21. Zimskih olimpijskih igara zaključi 26-godišnju profesionalnu karijeru...

Argentinski 47-godišnji sanjkaš Ruben Gonzalez odlučio je okončati karijeru vidjevši tragičnu pogibiju Gruzijca Nodara Kumaritašvilija.

"Na svečanom sam otvaranju shvatio kako sam prestar za sve ovo. Nisam znao kako slaviti, kako se veseliti. U životu ne postoji samo sport, važne su i druge stvari", rekao je Speedy Gonzalez, čovjek koji je olimpijsku karijeru započeo 1988. godine.

Gonzalez je veoma emotivno podnio Kumaritašvilijevu smrt. Sanjkaš koji je karijeru započeo s 21 godinom i do Vancouvera sakupio iskustvo s četiri olimpijskih igara, bio je prilično dobar prijatelj s Gruzijcem.

"Nisam govorio njegov jezik, a niti on moj. Međutim, bio je ljubazan i zračio je toplinom, uvijek bi me pogledao u oči i nasmijao se. Kada smo se prvi puta upoznali nije znao tko sam, no znao je da trebam pomoć i nesebično mi ju je pružio."

U prve dvije sanjkaške vožnje završio je na posljednjem mjestu, s gotovo osam sekundi sporijim vremenom od vodećega. Misli li na taj način okončati profesionalnu karijeru?

"S nestrpljenjem očekujem posljednje dvije vožnje. Namjeravam se dostojno oprostiti i onaj tko će m htjeti pobijediti morat će se svojski potruditi", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!