Zimski sportovi

Canucksi preokrenuli

Matej Milanović • subota, 13.02.2010.
Canucksi preokrenuli

U susretima koji su u NHL-u odigrani u petka Pittsburgh je doma izgubio nakon produžetka protiv Rangersa. Colorado je uz pomoć mladog Duchenea nadigrao Phoenix, a valja spomenuti i preokret Vancouvera u gostima kod Columbusa nakon zaostatka od 3:1.

Pittsburgh je doma očekivano poveo protiv New York Rangersa golom Sidneyja Crosbyja u sedmoj minuti. Međutim u drugoj trećini su gosti proigrali i golovima Brandona Dubinskog i Vinnyja Prospala preokrenuli na 2:1.

Pingvini su izjednačili nakon četiri minute posljednje dionice drugim golom Crosbyja. Pobjeda na kraju ipak pripala gostima koji su nakon minute produžetka došli do 3:2 golom Ollija Jokinena.

U Denveru je postignut jedan gol po trećini. Colorado je poveo u prvoj preko mladog Matta Duchenea. Martin Hanzal je potom izjednačio za Phoenix, a odlučujući gol stigao je četiri i pol minute prije kraja. Za 2:1 domaćih zabio je ponovno Duchene. Uz mladog Duchenea najbolji na susretu bio je Craig Anderson koji je na vratima Colorada obranio 33 udarca.

Zanimljiv dvoboj odigran je u Columbusu gdje su domaći poveli nakon samo 22 sekunde, a dvije minute kasnije došli su do novog vodstva od 2:1, svega pola minute nakon izjednačenja Vancouvera. Columbus je povećao na 3:1 u 31. minuti, ali samo devet sekundi kasnije Canucksi su smanjili na 3:2.

Preokret su gosti upotpunili u trećoj dionici. Prvo je Sami Salo izjednačio s igračem više, a potom je u 48. minuti uz veliku količinu sreće Mikael Samuelsson pogodio za 4:3 Vancouvera.

Minnesota je doma protiv Atlante s dva gola u tri minute došla do 2:1 u 15. minuti. Ipak, gosti su izjednačili prije isteka dionice, a u 52. minuti Niclas Bergfors je zabio za završnih 3:2. Golman Atlante, Johan Hedberg zaustavio je 36 protivničkih pokušaja.

Philadelphia je pak u razmaku od pet minuta između kraja prve i početka druge trećine došla do 3:0 nakon 23 minute igre. Montreal je potom učinio susret zanimljivim s dva gola u razmaku od jedne minute na samom početku treće dionice. Ipak, gosti su nedugo zatim igrali čak pet minuta i 26 sekundi za redom s igračem manje što je omogućilo Flyersima da se saberu i privedu kraju utakmicu u svoju korist.

New Jersey i Nashville su u zadnju trećinu njihovog međusobnog okršaja ušli pri rezultatu 2:2, nakon što su oba sastava po jedanput prešla u vodstvo. Treća dionica je pak bila jednosmjerna s tri gola Devilsa za konačni rezultat od 5:2. S golom i dvije asistencije Jamie Langenbrunner je jedini završio utakmicu s tri boda.

Posljednji dvoboj nije pružio velika uzbuđenja. Saint Louis je naime lagano nadigrao Toronto s 4:0 jednim golom u prvoj i trećoj dionici te s dva zgoditka u drugoj. Chris Mason je uvelike pomogao svojoj momčadi da dođe do pobjede obranivši svih 33 pokušaja Maple Leafsa.

Rezultati NHL, 12.02.2010:
Colorado - Phoenix 2:1, Columbus - Vancouver 3:4, Minnesota - Atlanta 2:3, New Jersey - Nashville 5:2, Philadelphia - Montreal 3:2, Pittsburgh - NY Rangers 2:3 (OT), Saint Louis - Toronto 4:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!