Nogomet

Zmajevi jačaju stožer

Edvard Burić • četvrtak, 11.02.2010.
Zmajevi jačaju stožer
Foto: HB-Press-Agency

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dovodi još jedno pojačanje u svoje redove. Ovoga puta ne radi se o igraču. Stručni stožer pojačava Tomislav Piplica...

Nakon što je Miroslav Blažević otišao sa klupe reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu istu klupu došao Safet Sušić počelo je i slaganje novog stručnog stožera.

Sušić je već našao i doveo dva pomoćnika (Borčet Sredojević i Elvir Baljić), a sada je poznato i tko će biti treći - trener vratara.

Prema pisanje BiH medija riječ o Tomislavu Piplici, bivšem vrataru. Piplica je pristao na ulogu trenera vratara i sada se samo očekuje službena potvrda izbornika Sušića što je po svemu sudeći samo formalnost.

Tomislav Piplica

Piplica je karijeru počeo u Iskri iz Bugojna, a nastavio u brojnim hrvatskim klubovima (Zagreb, Istra, Segesta, Samobor), da bi karijeru završio u Njemačkoj igrajući za Energie Cottbus. Igrao je na Svjetskom prvenstvu u Čileu sada već daleke 1987. godine gdje je reprezentacija bivše države osvojila naslov prvaka. U toj reprezentaciji igrao je s Bobanom, Šukerom, Štimcem, Jarnijem i drugima.

Od ostalih vijesti iz bosanskohercegovačkog saveza treba spomenuti da tamošnji Savez traži protivnike svojoj reprezentaciji u prijateljskim utakmicama.

Prva je na redu trebala biti Saudijska Arabija 3. ožujka, ali ta utakmica vjerojatno neće biti održana zbog nemogućnosti Saudijske Arabije da organizira utakmicu. Vjerojatno će reprezentacija Bosne i Hercegovine u tom terminu igrati protiv Paragvaja u Beču (velik broj gastarbajtera u Austriji) ili eventualno protiv Nigerije u Londonu. Konačnu odluku Savez će objaviti nakon konzultacija s izbornikom Sušićem.

Gotovo svaki golman ima neki kiks u karijeri, no ovaj Piplice je zaista poseban

Zmajevi se u kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo 2012. u Ukrajinu i Poljsku nalaze u skupini s Francuskom, Rumunjskom, Bjelorusijom, Albanijom i Luksemburgom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!