Zimski sportovi

Dobrodošao Ilja!

Krešimir Ferlak • subota, 06.02.2010.
Dobrodošao Ilja!

Bio je to vrlo emocionalan dan u NHL-u. Barem za Atlantu i Ilju Kovalčuka. Thrashersi su u Washingtonu odigrali prvu utakmicu bez svojeg dojučerašnjeg kapetana, a Kovalčuk je imao svoj debi u dresu Devilsa.

Prudential Center je pozdravio dolazak Ilje Kovalčuka, nove velike zvijezde New Jersey Devilsa! U goste su stigli Toronto Maple Leafsi i pokazali se kao dobri čestitari. Gosti su igrali odlično i dugo vodili, ali dramatičan kraj je bodove ostavio u Newarku. Devilsi su poveli pogotkom Dainiusa Zubrusa, a Kovalčuk je već tu upisao svoj prvi bod u novom dresu. Drugi period je ponudio drugačiju sliku i Toronto je napravio preokret.

Na početku trećine zabio je Tomas Kaberle, a do kraja perioda precizni su bili Lee Stempniak i Rickard Wallin. New Jersey je dugo bio tih, ali su zato napravili uragan u zadnje tri minute. Dean McAmmond ja smanjio rezultat, a u zadnjoj minuti Travis Zajac i Jay Pandolfo donose veliki preokret i Devilsi slave sa 4:3. Momčad iz Newarka je još jednom pokazala da se nikada ne predaje, a Kovalčuk se mogao uvjeriti da je došao u veliku ekipu. Asistirao je Rus i kod Zajacovog pogotka, te je tako već sada pokazao kakvo će pojačanje biti.

Atlanta je prvu utakmicu bez Kovalčuka odigrala kod Washingtona. Thrashersi gotovo da nisu mogli izabrati gore mjesto, s obzirom da su Capitalsi usred najvećeg pobjedničkog niza u povijesti. Atlanta je dobro krenula u susret i na otvaranju su poveli pogotkom Tobiasa Enstroma. Domaćini nisu igrali nezaboravan period, ali su do kraja smanjili pogotkom Alexa Ovečkina s igračem više. U drugom dijelu potpuna dominacija Atlante, ali na rezultatu se to nije moglo primijetiti.

Štoviše, Washington je poveo pogotkom Nicklasa Backstroma. Gosti su i dalje napadali (22-9 udarci za goste u tom dijelu), ali cijeli Washington trenutno igra odlično, pa tako i vratari zaključaju vrata kada je potrebno. Mladi Čeh Michael Neuvirth zaustavio je čak 43 pokušaja Atlante. Napad je koristio gotovo svaku šansu pa su Semin, Chimera i Green do kraja napunili mrežu Atlante. Gosti su smanjili preko Richa Peverlya i tako je Washington sa 5:2 stigao do trinaeste uzastopne pobjede.

U derbiju Zapada, Phoenix je nakon penala slavio kod Chicaga i potvrdio odličnu formu. Blackhawksi su poveli na otvaranju susreta preko Colina Frasera, a Coyotesi su izjednačili pogotkom Radima Vrbate krajem drugog dijela s igračem više. Mreže su od tada mirovale pa se otišlo sve do penala, gdje su uspješniji bili gosti. Robert Lang i Adrian Aucoin su zabili za Phoenix, dok je za domaće bio uspješan Jonathan Toews. Coyotesi su stigli do šeste uzastopne pobjede, a treba spomenuti i odličnog Jasona LaBarberu na vratima, koji je sakupio 28 obrana.

Calgary je dominirao na Floridi, a do pobjede su stigli pogotkom Marca Giordana krajem drugog perioda. Prije toga za Calgary je zabio Ales Kotalik, a za Pantherse Dennis Seidenberg. Sve tri pogotka postignuta su s igračem više. Carolina je slavila kod Buffala sa 4:3, a pobjedu im je donio Jussi Jokinen tri minute prije kraja. Za Hurricanese su još zabili Ward, Staal i Kostopoulos, dok su za domaćine uzvratili dva puta Stafford i Sekera.

NHL, rezultati, 6.2.2009: New Jersey – Toronto 4:3, Washington – Atlanta 5:2, Buffalo – Carolina 3:4, Florida – Calgary 1:2, Chicago – Phoenix 1:2 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.02.2010. u 16:33
    Ljudi moji jučer su devilsi igrali takvih zadnjih 4 i pol minute da je to nevjerojatno, mislim da je posjed paka bio 95%, to je bilo neviđeno, svaka cast!
    Obrisan korisnik