Zimski sportovi

Senzacionalan transfer i jubilej Ovečkina!

Ante Jukić • petak, 05.02.2010.
Senzacionalan transfer i jubilej Ovečkina!

Iako je na rasporedu NHL-a bilo nekoliko odličnih utakmica, među kojima posebno treba spomenuti nove pobjede Washington Capitalsa i Ottawa Senatorsa, glavna vijest večeri stiže iz Atlante. Najbolji igrač u povijesti Thrashersa i općenito jedan od najubojitijih igrača današnjice, Ilja Kovalčuk, novi je član New Jersey Devilsa...

Nakon što je u četvrtak odbio novi 12-godišnji ugovor vrijedan 101 milijun dolara, postalo je jasno da Ilja Kovalčuk broji svoje posljednje dane u Atlanti. S obzirom da bi na ljeto ionako postao slobodan igrač, vlasnici kluba odlučili su mijenjati svog najboljeg igrača, a između mnogo zainteresiranih klubova izabrani su New Jersey Devilsi, koji su u suprotnom smjeru poslali Oduyu, Bergforsa, Cormiera i izbor u prvoj rundi ovogodišnjeg drafta. Za osam godina provedenih u Atlanti Kovalčuk je odigrao 594 utakmice, u kojima je upisao 328 golova te ukupno 615 poena, što ga čini najefikasnijim igračem Thrashersa u kratkoj povijesti ovog kluba.

Dok je njegov reprezentativni kolega pakirao kofere, Alex Ovečkin proslavio je mali jubilej. Najbolji igrač svijeta postigao je dva gola i dodao jednu asistenciju za svoj jubilarni 500. poen u NHL karijeri, a sve to za 12. uzastopnu pobjedu svojih Capitalsa. Vodeća momčad lige u Madison Square Gardenu imala je gol zaostatka nakon svake od prve dvije trećine, u jednom dijelu drugog perioda Rangersi su imali i dva gola prednosti, no gosti iz Washingtona sve su to uspjeli okrenuti i u konačnosti slaviti rezultatom 6:5. Uz već spomenutog Ovečkina, u redovima Capitalsa briljirao je Nicklas Backstrom (gol i četiri asistencije), dok kod Rangersa vrijedi spomenuti dva gola i dvije asistencije Prospala, te pogodak Jokinena u svom debitantskom nastupu u Madison Square Gardenu.

Poput Capitalsa, ni Ottawa Senatorsi kao da ne namjeravaju prekinuti svoju pobjedničku seriju. Momčad iz glavnog grada Kanade noćas je stigla do brojke 11, nakon što su na krilima svojih glavnih igrača rezultatom 3:1 nadvisili Vancouver Canuckse. Jason Spezza postigao je pogodak u osmoj uzastopnoj utakmici, Daniel Alfredsson upisao je tri asistencije, a ponovno je sjajan na golu bio Brian Elliot, koji je zaustavio 29 udaraca Canucksa.

Dvoboj dvaju velikana i velikih rivala koji se grčevito bore za doigravanje, Bostona i Montreala, odlučen je u raspucavanju, gdje su više sreće imali gosti iz Quebeca. Junak Canadiensa bio je Gionta, jedini igrač koji je uspio realizirati svoj kazneni udarac, za konačnih 3:2 Habsa.

Vrlo važne pobjede u trci za doigravanje ostvarili su Tampa i Nashville u domaćim dvobojima protiv NY Islandersa, odnosno Colorada, dok isto nije za rukom pošlo Anaheim Ducksima, koji su u susjedskom derbiju rezultatom 6:4 poraženi od Los Angeles Kingsa. Dva gola za Kraljeve postigao je slovenski napadač Anže Kopitar.

San Jose Sharksi su s 4:2 bili bolji od St. Louisa, istim rezultatom Minnesota je svladala već prežaljeni Edmonton, a još jednu bogatu NHL večer 2:1 pobjedom protiv Dallas Starsa zaokružili su probuđeni Columbus Blue Jacketsi,

NHL, rezultati, 04.02.2010: Boston - Montreal 2:3 (SO), NY Rangers - Washington 5:6, Columbus - Dallas 2:1, Ottawa - Vancouver 3:1, Tampa Bay - NY Islanders 5:2, St. Louis - San Jose 2:4, Nashville - Colorado 5:3, Minnesota - Edmonton 4:2, Los Angeles - Anaheim 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!