Rukomet

Goluža: "Poljaci nam nisu mogli ništa"

Ivana Strahija • subota, 30.01.2010.
Goluža: "Poljaci nam nisu mogli ništa"
Foto: Davor Sajko

Nakon još jedne odlične predstave hrvatskih Kauboja odlično je raspoložen, praktički bez riječi od oduševljenja, bio Slavko Goluža, član stručnog stožera. Izbornik Lino Červar pohvalio je svoje mlade igrače, dok je Drago Vuković kazao kako svi zajedno jedva čekaju finale i Francuze.

"Moramo biti ponosni na sve što smo napravili. Čak i bez Valčića i Lackovića mi smo znali riješiti probleme, ostali igrači dali su sve od sebe da pokriju taj nedostatak", rekao je Goluža, dodavši da sad nije vrijeme za priču nego za slavlje.

Ipak je za HRT još kazao: "Promijenili smo u drugom poluvremenu obranu na 5-1 i Poljaci nam više ništa nisu mogli. Kad smo i pogriješili Mirko je obranio što je trebalo. Idemo do kraja."

Hrvatski izbornik Lino Červar prvo je zahvalio svima koji su Hrvatsku bodrili u Beču te nastavio s isticanjem mladosti svojih rukometaša, za koje je finale iznimno postignuće. O samoj utakmici je kazao: "Ključna je bila naša obrana u drugom dijelu. Bila je odlična, pokretljiva, mijenjali smo 5-1 i 6-0 i tako zbunili Poljake. Nisu se snašli, imali su probijanja u napadu, smeli smo ih totalno."

O prvom poluvremenu je Červar rekao: "Znali smo da će ova utakmica biti ispit strpljivosti, zato smo u prvom dijelu držali priključak i onda u drugom eksplodirali te natjerali Poljake da izgube glavu."

Mnogi su se zabrinuli zbog potencijalne ozljede Balića, no Červar je donio dobre vijesti: "Balić je uvijek bio pravi naš vođe, tako će biti i sutra."

Ozlijeđen nije ni Zrnić, unatoč velikoj oteklini na koljenu: "Ma, isti takav udarac dobio sam i na pripremnom turniru u Austriji, nije to ništa strašno i sigurno ću biti spreman za sutra."

Utakmicu protiv Francuza najavio je Vuković, koji je rekao: "S Francuzima njegujemo staro rivalstvo, ali treba i tu utakmicu odigrat kao i prethodnih sedam, dati sve od sebe i biti maksimalno koncentriran. Imamo snage, praktički jedva čekamo sutrašnje finale."

Euro 2010. - Skupina I

1Hrvatska (+4)3134:123+119
2Island (+3)3163:149+148
3Danska (+2)3136:134+26
4Norveška (+2)3138:135+34
5Austrija (+1)3147:156-93
6Rusija 3140:161-210

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.01.2010. u 18:43
    Čestitke!
    Obrisan korisnik