Rukomet

Rivera: "Ovo je bila okrutna utakmica"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • subota, 30.01.2010.
Rivera: "Ovo je bila okrutna utakmica"
Foto: Bruno Karadža

Danska je lako došla do pobjede nad Španjolskom i tako osvojila peto mjesto koje, sticajem okolnosti odnosno drugih rezultata, "ništa" ne znači...

Lijepo su organizatori Europskog prvenstva u Austriji zamislili utakmicu za peto mjesto jer u slučaju da su domaćin sljedećeg svjetskog prvenstva Švedska i branitelj naslova Francuska bili među polufinalistima - i peti bi se plasirao na natjecanje, no Švedska je potpuno podbacila i direktno na sljedeće veliko natjecanje idu četiri momčadi s ovog Eura pa tako ova utakmica - nije imala smisla.

Unatoč tome, organizatori je nisu htjeli otkazati, a Danci su u 60 minuta pokazali kako su bolja momčad od Španjolske i tako se od prvenstva oprostili pobjedom: "Kao i Španjolci, mislim da ova utakmica nema smisla jer se sve znalo prije, ali što je tu je. Kada smo već morali igrati - htjeli smo završiti pobjedom i u tome smo uspjeli. Zadovoljni smo petim mjesto za koje smatramo da realno opisuje snagu naše reprezentacije jer su Island i Hrvatska bolji od nas. Idemo kući s osjećajem zadovoljstva iako smo naviknuti na polufinala", rekao je pomoćnik danskog izbornika Peter Larsen.

Vezane vijesti

S druge strane, kao da nije bilo dosta što su morali igrati utakmicu koja ne nosi ništa nego su još u istoj upisali poraz pa tako Valero Rivera nije bio posebno nesretan: "Napravili smo dobar posao na ovom natjecanju; odigrali smo nekoliko sjajnih utakmica i bili smo blizu polufinala. Pohvalio bih svoju momčad na odličnom radu, a na kraju bih čestitao Danskoj na pobjedi. Moram priznati kako je ovo bila vrlo okrutna utakmica koja se nije trebala igrati; jedini slučaj pod kojim bi ova utakmica trebala postojati bio bi onaj u kojem peto mjesto vodi na Svjetsko prvenstvo."

Osim izbornika, na konferenciju za novinare nakon utakmice došao je vratar Jose Hombrados: "Igrali smo dobro na turniru i nadali se doći do Svjetskog prvenstva, ali nismo imali sreće. Psihički je ovo bila vrlo teška utakmica, ali trebamo se okrenuti budućnosti što neće biti lako, no mislim da smo na pravom putu i kako će igrati u Švedskoj."

Bo Spellerberg bio je zadovoljan što je su još uvijek aktualni europski prvaci prvenstvo završili pobjedom: "Bilo je teško jučer čekati u Beču kako bi odigrali utakmicu koja ništa ne znači, no dogovorili smo se kako ćemo dati sve od sebe da bi završili turnir pobjedom. Pred nama su sada kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u kojima možemo dobiti neke jake reprezentacije kao što je recimo Mađarska, no vjerujemo u svoje mogućnosti."

Euro 2010. - Završnica

za 5. mjesto

Danska34:27Španjolska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!