Zimski sportovi

Olimpiju napuštaju napadači

Edvard Burić • četvrtak, 28.01.2010.
Olimpiju napuštaju napadači
Foto: Kristijan Komarica

Tilia Olimpija će u natavak sezone ući bez dva vrlo bitna napadača. Klub su napustili Frank Banham i Ivo Jan. Play Off EBEL lige će vrlo vjerojatno ostati samo želja, ali bliži se završnica slovenskog prvenstva u koju Ljubljančani sasvim sigurno ne mogu ući mirni...

Dok se drugi klubovi pojačavaju za završnicu sezone i dovode nove igrače, a klubovi misle na osvajanje trofeja ili bar borbu za iste iz Ljubljane dolaze vijesti da ih igrači napuštaju.

Posljednji koji su zatražili ispisnicu su Frank Banham i Ivo Jan. Prvo navedeni Banham je do sada bio najkorisniji igrač kluba u ovosezonskoj EBEL ligi sakupivši čak 62 boda (30 golova i 32 dodavanja). Karijeru će nastaviti u Lausanni, ambicioznom švicarskom drugoligašu koji iduće sezone želi igrati u najvišem rangu švicarskog hokeja.

S druge strane Ivo Jan je ove sezone imao velikih problema s ozljedama pa je odigrao samo 30 utakmica u kojima je ostvario 4 gola i 14 asistencija. On će sreću potražiti u talijanskom klubu Fassi.

U odnosu na prošlu sezonu u klubu više nisu Tomaž Vnuk, Remi Royer, Steve Kelly, Travis Brigley, Norm Maracle, Brendan Yarema, Greg Kužnik i Andrej Tavželj, a te igrače ne bi mogli ni bolji klubovi od Olimpije nadoknaditi.

Olimpija se trenutno nalazi na devetom mjestu EBEL lige s 37 osvojenih bodova, a za osmim mjestom (i doigravanjem) zaostaje velikih osam bodova. Šanse da igraju u doigravanju su još samo teoretske...

Ostaje im borba u završnici slovenskog prvenstva gdje će pokušati doći do naslova prvaka. Trenera Hannua Järvenpää čeka izuzetno težak posao, a uz njih se u Play Off direktno uključuje i drugi slovenski EBEL ligaš Jesenice koji će im biti i glavni konkurent u borbi za naslov.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!