Zimski sportovi

Hurricanesi kroje tuđe sudbine

Ante Jukić • četvrtak, 28.01.2010.
Hurricanesi kroje tuđe sudbine

Većim dijelom sezone neprepoznatljivi Carolina Hurricanesi konačno su proradili. Njima, istina, to neće pomoći, no zato bi neki legitimni pretendenti na plasman u doigravanje u Istočnoj konferenciji upravo u dvoboju s Hurricanesima mogli izgubiti ključne bodove. Ostanu li na kraju regularnog dijela sezone, recimo, NY Rangersi prekratki za bod-dva, slobodno će se moći pozvati na noćašnju utakmicu.

Iako sami ove sezone gotovo sigurno neće vidjeti doigravanje, Carolina Hurricanesi imat će veliku ulogu u krojenju raspleta Istočne konferencije. Svojim prezentacijama do kraja regularnog dijela sezone momčad iz Raleigha mnogima bi mogla zagorčati život, a upravo to noćas su napravili NY Rangersima, ponizivši ih u njihovom Madison Square Gardenu s visokih 5:1. Po dva pogotka za goste postigli su Staal i Samsonov, jedan je dodao Dwyer, dok je jedini strijelac za Rangerse bio Callahan.

Rezultat iz New York savršeno je došao Montreal Canadiensima, koji su eventualnom pobjedom u Tampi dobili priliku ponovno se ugurati među najboljih osam na Istoku. Ipak, umjesto slavlja Habsa, na Floridi smo vidjeli čistu 3:0 (St. Louis, Lecavalier i Stamkos) pobjedu domaćih Lightninga, i eto sada i njih u ravnopravnoj borbi za doigravanje. Premda je trenutno na 12. mjestu, Tampi petoplasirana Philadelphia bježi samo bod (55-54), što dovoljno govori kakva ludnica trenutno vlada u ovoj konferenciji.

Na Zapadu, pak, dvije velike momčadi koje se grčevito bore za play-off upisale su nove poraze. Usprkos odličnoj večeri Pavela Dacjuka (dva gola), Detroit Red Wingsi glatko su poraženi od Minnesota Wildsa, za koje je u konačnih 5:2 dva pogotka ugradio Miettinen. Poraz aktualnih viceprvaka Calgary Flamesi tek su djelomično iskoristili, budući da su s jednim osvojenim bodom u Dallasu preskočili Wingse na osmom mjestu (obje momčadi imaju po 59 bodova), no ako uzmemo u obzir da je kanadskoj momčadi to bio osmi uzastopni poraz, teško da je i u njihovoj svlačionici vladalo baš veliko veselje. Da stvar za Detroit i Calgary bude gora, pobjeda Minnesote i Dallasa ponovno su i njih približile osmom mjestu (Starsi 57 bodova, Wildsi 56).

Svoje šanse za doigravanje mogli su dodatno ojačati i Anaheim Ducksi, no oni su u jedinom noćašnjem međukonferencijskom ogledu uvjerljivo poraženi od nezaustavljivih Washington Capitalsa. Momčad iz glavnog grada odigrala je u svojoj dvorani furioznu posljednju trećinu, te s četiri pogotka u tom razdoblju "odmaglila" na konačnih 5:1. Dvostruki strijelac za Capitalse bio je Semin, dok se Ovečkin ovog puta zadovoljio jednim pogotkom.

U posljednje dvije utakmice večeri vidjeli smo tijesne pobjede domaćina. Pogotkom Hechta u trećoj seriji raspucavanja, Buffalo Sabresi zapečatili su 2:1 pobjedu nad New Jersey Devilsima u derbiju Istočne konferencije, a ništa lakše nije bilo ni Vancouveru u ogledu sa St. Louisom, iako su Canucksi svoj posao završili u "regularnih" 60 minuta. Pobjednički gol, onaj za 3:2 momčadi iz grada domaćina predstojećih OI, postigao je Ehrhoff osam minuta prije kraja.

NHL, rezultati, 27.01.2010: Buffalo - New Jersey 2:1 (SO), NY Rangers - Carolina 1:5, Washington - Anaheim 5:1, Tampa Bay - Montreal 3:0, Minnesota - Detroit 5:2, Dallas - Calgary 4:3 (SO), Vancouver - St. Louis 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.01.2010. u 01:08
    ali rangersi...od najgore momcadi divizije....pih...
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH28.01.2010. u 12:52
    Šteta, mogao se Anaheim još malo približiti doigravanju ali drugi poraz zaredom još ih je udaljio.
    ALGHAZANTH