Rukomet

"Uživamo u slavljima s navijačima"

Mihaela Bradovski • petak, 22.01.2010.
"Uživamo u slavljima s navijačima"
Foto: Nikola Movrić

Nakon dva odigrana susreta u svakoj skupini, dva se vratarska imena posebno ističu. Riječ je o francuskoj konstanti Thierryju Omeyeru, te sjajnom Poljaku Slawomiru Szmalu, koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva skupio nevjerojatnih 37 obrana...

Poljaci su se u drugi dio natjecanja plasirali zahvaljujući dvjema uvodnim pobjedama, očekuje ih još dvoboj protiv Slovenije za prvo mjesto skupine. Szmal je zadovoljan pravcem u kojem napreduje njegova momčad.

"Znali smo da nas očekuje borba u teškoj skupini, ali smo si za cilj uzeli prolazak u drugi dio natjecanja. Sada smo tamo, ali nas očekuje još jedna bitna utakmica, ona protiv Slovenije. Nismo igrali pretjerano dobro protiv Njemačke, ali smo igru poboljšali u prošlom susretu. Zadovoljni smo postignutim i imamo dovoljno optimizma za dalje."

Vezane vijesti

Ključnim elementom u dosadašnjim dvobojima Szmal drži igru u obrani. "Defenzivno smo napravili odličan posao. Svojim sam izvedbama zadovoljan. Vrataru je uvijek lakše kada obrana pred njim funkcionira kako treba."

No poljski čuvar mreže nije mogao zaboraviti još jedan važan detalj. "Sjajno je ovdje igrati, gotovo polovica navijača su Poljaci. Nikada nisam vidio toliko naših navijača na natjecanju izvan zemlje. Zaista nas tjeraju prema našem limitu, a mi uživamo slaviti pobjede s njima. Nema bolje motivacije nego kada čujemo - Poljska, Poljska."

Szmal, kao i ostatak poljske delegacije smatra kako je prerano raditi planove o prvoj euro medalji. "Mi se moramo prvo koncentrirati na utakmicu sa Slovenijom i nakon nje na onu iduću u drugom krugu. Ovakva su natjecanja teška za igranje, svaki poraz nakon skupine vaš skupo košta. A i potrošili smo mnogo energije u prve dvije utakmice pa je najvažnije da se što kvalitetnije odmorimo za Sloveniju."

Euro 2010. - Skupina I

1Hrvatska (+4)3134:123+119
2Island (+3)3163:149+148
3Danska (+2)3136:134+26
4Norveška (+2)3138:135+34
5Austrija (+1)3147:156-93
6Rusija 3140:161-210

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometEuro 2010
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!