Zimski sportovi

Washington nastavio, Chicago zaustavljen

Krešimir Ferlak • srijeda, 20.01.2010.
Washington nastavio, Chicago zaustavljen

Bila je to vrlo uzbudljiva večer u NHL-u. Washington i San Jose su nastavili s pobjedama, dok je preporođena Ottawa nadigrala Chicago. Odličnu večer imali su Crosby i Malkin, a u takvim situacijama pobjeda Pittsburgha nije upitna.

Detroit je željan pobjede stigao u Verizon Center u Washington. Capitalsi baš i nisu gostoljubivi na svome ledu, ali Red Wingsi su ih odlično stisnuli u prvom periodu. Samo zbog raspoloženog Josea Theodorea, koji je već u prvom dijelu sakupio petnaest obrana, golova nije bilo, a Washington nije uputio udarac na vrata gostiju sve do 13. minute.

Pritisak gostiju nastavio se i početkom nastavka, a urodio je plodom u 25. minuti, kada se u jednoj gužvi najbolje snašao Dan Cleary i Detroit je poveo. Nakon toga se igra stabilizirala, a izjednačenje domaćinima donio je član četvrtog napada, Matt Bradley, na samom kraju drugog perioda. U trećem dijelu potpuna inicijativa Red Wingsa, a urodila je plodom osam minuta prije kraja nakon pogotka Briana Rafalskog. Međutim, vodstvo je trajalo kratko i već par minuta kasnije, Capitalsi su bili u prednosti.

Prvo je lijepo s igračem više zabio Nicklas Backstrom, a odmah potom jedan čudan odbijanac u mrežu posprema Matt Bradley za, treba reći, nezasluženu pobjedu Washingtona. Red Wingsi su u tri dana nadigrali vodeće momčadi Zapada i Istoka (Chicago, Washington), ali imaju malo materijalnih dokaza za to, samo jedan bod i trenutno se nalaze izvan mjesta koje vodi u doigravanje.

Hokejaši New York Rangersa odlično su otvorili susret protiv Tampe i već su nakon sedam minuta imali dva pogotka prednosti. Na samom otvaranju susreta zabio je Brendon Dubinsky, a ubrzo je prednost povisio Vaclav Prospal. Gosti su se sredinom perioda pribrali i preuzeli inicijativu, a to su kapitalizirali krajem perioda pogotkom Vincenta Lecavaliera. Međutim, samo minutu kasnije kapetan Rangersa, Chris Drury vraća dva razlike domaćinima.

Drugi period je bio potpuno u znaku domaćih Rangersa, a tu činjenicu su potkrijepili s dva pogotka. Prvo je strijelac bio branič Dan Girardi, a pet minuta prije kraja drugog perioda po šesti puta ove sezone u strijelce se upisao Enver Lisin. Tampa je smanjila pogotkom Alexa Tanguaya, ali to kao da je naljutilo domaćine pa su do kraja do vrha napunili mrežu Lightninga, a u strijelce su se upisali Voros, Staal i Higgins, za konačnih 8:2 Rangersa.

Nakon povratka kapetana Daniela Alfredssona u momčad, Ottawa igra neki drugi hokej, a to su jučer na koži osjetili i zahuktali Chicago Blackhawksi. Iako Alfredsson nije sudjelovao u golovima, njegova uloga vođe na ledu je presudna. Za Senatorse su zabili Smith, Shannon, Regin i Fisher, dok je za Chicago jedini uzvratio bivši igrač Ottawe, Marian Hossa. Premalo za raspoložene Senatorse.

Odličnog raspoloženja bili su Sidney Crosby i Evgeni Malkin, a kada je tako, onda nema problema za Penguinse. Sa 6:4 su ispratili New York Islanderse, a Crosby je sudjelovao kod svih pogodaka, dva je zabio, za četiri asistirao. Malkin je upisao hat-trick, a preuzeo je stvar u svoje ruke kada je bilo najvažnije, kod 4:4. Za Penguinse je još zabio Guerin, dok su strijelci Islandersa bili Sutton, Meyer, Hunter i Park.

San Jose se prošetao kroz Staples Centar, razbio Kingse s 5:1, i ostvario jedinu gostujuću pobjedu večeri. Patrick Marleau i Ryane Clowe postigli su po dva pogotka. Atlanta je okrenula dva pogotka zaostatka protiv Toronta, a Ilija Kovalčuk je bio strijelac dva puta, uz jednu asistenciju. Flyersi su kod kuće, uz dva pogotka Jeffa Cartera nadigrali Columbus, dok je Anaheim nastavio s dobrim igrama, te su na svom ledu svladali Buffalo Sabrese.

NHL; rezultati, 19.1.2010.: NY Rangers – Tampa Bay 8:2, Philadelphia – Columbus 5:3, Washington – Detroit 3:2, Atlanta – Toronto 4:3, Ottawa – Chicago 4:1, Pittsburgh – NY Islanders 6:4, Anaheim – Buffalo 5:4, Los Angeles – San Jose 1:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Share20.01.2010. u 11:57
    Malkin napokon proigrao.Bit ce to veliki plus za Ruse na olimpijadi ali nazalost i za Penguinse :)
    Share