Rukomet

"Nikako nismo mogli pobijediti"

Antonija Pavlić • srijeda, 20.01.2010.
"Nikako nismo mogli pobijediti"
Foto: Kristijan Komarica

Njemački izbornik Heiner Brand bio je svjestan kako je njegova momčad gotovo svih 60 minuta utakmice protiv Poljske u prvom krugu EP-a bila inferiorna. Bogdan Wenta je, pak, žalio za većom prednošću, koju je sjajnim obranama onemogućio Johannes Bitter...

Sjajnom igrom tokom cijele utakmice Poljaci su u prvom krugu EP-a u Austriji svladali selekciju Njemačke rezultatom 27:25 i protiv demoralizirane Švedske danas će pokušati učiniti veliki korak ka ulasku u sljedeću fazu natjecanja.

"Ponosan sam na izvedbu svojih rukometaša, naporno smo radili da uspijemo. Mogli smo stvoriti i veću prednost, no oba vratara su briljirala, posebno Johannes Bitter", prokomentirao je Bogdan Wenta.

Vezane vijesti

"Karol Bielecki postigao je tri iznimno važna pogotka kada su Nijemci u prvom poluvremenu izjednačili na 8:8, i ta nam je prednost u drugome dijelu umnogome olakšala posao. Odigrali smo odličnu obranu i gotovo cijelu utakmicu imali kontrolu nad rezultatom, što nam je dopuštalo i neke pogreške u prednjoj liniji."

Krzysztof Lijewski zasluge za trijumf pripisao je momčadskoj igri i pravom timskom duhu. "Njemačka ima mladu momčad i nedostaje joj nekoliko igrača, no i mi smo okrnjeni izostancima bitnih kotačića stroja. Trener nam je prije utakmice kazao kako je svaki reprezentativac, bez obzira gdje i kako igrao, važan i počašćen i zbog toga smo pobijedili - slavila je momčad."

Na vratima se, posebno u drugom poluvremenu, razbranio Johannes Bitter, Lijewskijev suigrač iz Hamburga. "Bitter me iznenadio, bila mu je to prva utakmica poslije operacije lakta, a fantastično je branio. No, to je odlika velikih sportaša. Stisnuo je zube i odigrao utakmicu na maksimalnoj razini."

Njemački strateg Heiner Brand nije propustio Poljacima sportski čestitati zasluženu pobjedu, istaknuvši velike probleme koje je njegova momčad imala u obrani. "Cijelu utakmicu Poljaci su bili u prednosti od nekoliko golova i realno gledajući mi niti u jednom trenutku nismo imali šansu za pobjedu."

"U prvom poluvremenu smo imali dosta problema čuvajući Jaszku i činili smo neke tehničke pogreške nakon kojih se psihički nismo mogli vratiti u igru", zaključio je.

Kapetan Elfa Michael Kraus bio je svjestan kako su poraz doživjeli itekako zasluženo. "Nismo mogli preuzeti kontrolu igre, bili smo nemoćni. Jedino što nas može zadovoljiti je veća koncentracija koju smo prezentirali nego u pripremnim prijateljskim utakmicama", misli Krauss.

Euro 2010. - Skupina I

1Hrvatska (+4)3134:123+119
2Island (+3)3163:149+148
3Danska (+2)3136:134+26
4Norveška (+2)3138:135+34
5Austrija (+1)3147:156-93
6Rusija 3140:161-210

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometEuro 2010
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!