Rukomet

"Nismo iskoristili svoju šansu"

Goran Markuš • utorak, 19.01.2010.
"Nismo iskoristili svoju šansu"
Foto: EPA

Iako je poraz protiv sjajnih Danaca bio manje-više očekivan, Konrad Wilczynski još uvijek žali zbog propuštanja sjajne prilike za osvajanje makar jednog boda u prvom nastupu domaćina na EP 2010...

Usprkos porazu svoje momčadi austrijski izbornik, Dagur Sigurdsson zadovoljan je prikazanim: "Za obje ekipe ovo je bila vrlo važna utakmica. Prije susreta mi smo bili izuzetno nervozni i na našu žalost to se vidjelo i na parketu."

"Međutim, usprkos svemu zadovoljan sam našom igrom. Pokušali smo kontrolirati utakmicu, napad nam je odlično funkcionirao i danas jednostavno više nismo mogli. Sad je jedino važno da se što prije usredotočimo na sljedeću utakmicu, onu protiv vrlo neugodnog Islanda", zaključio je Sigurdsson.

Vezane vijesti

Za razliku od Sigurdssona, Konrad Wilczynski parket je napustio prilično razočaran: "Jesam, razočaran sam jer smo imali odličnu šansu izvući makar bod iz ovog susreta. Atmosfera je bila odlična i zaista mi je žao što nismo uspjeli. Međutim, vremena za suze nema i vrlo je važno da se što prije i kvalitetnije spremimo za nadolazeće oglede sa Islanđanima i Srbima."

Vrlo tijesan susret natjerao je i danskog izbornika, Ulrika Wilbeka, da čestita protivnicima na velikom poboljšanju njihove igre: "Austrijanci su zaista napredovali. Moram priznati da su me uistinu iznenadili onim trikom sa svojim golmanom. Međutim, naš se napad danas pokazao dovoljno kvalitetnim da izborimo ta vrlo važna dva uvodna boda."

Javnosti se nakratko obratio i Laen Torsten: "Čestitao bih domaćinima na sjajnoj borbi. Mi smo odigrali sasvim zadovoljavajuće, no bez obzira na ova dva boda vremena za odmor nema i moramo se što prije okrenuti našim nadolazećim susretima."

Euro 2010. - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Danska33:29Austrija
Island29:29Srbija
1Island 393:88+54
2Danska 383:79+44
3Austrija 3103:101+23
4Srbija 383:94-111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometEuro 2010
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!