Zimski sportovi

Najveći hrvatski curling skup u povijesti

Sportnet • nedjelja, 17.01.2010.
Najveći hrvatski curling skup u povijesti

Osam ekipa iz šest klubova nastupilo je na Drugom otvorenom prvenstvu Slavonskog Broda, u zimskom olimpijskom sportu koji u Hrvatskoj ima sve više pristalica. Gotovo sve hrvatske curlingašice i curlingaši okupili su se na Gradskom klizalištu u sportskom centru Klasije, gdje su se utakmice odigravale tijekom cijeloga dana, a entuzijaste u tom sportu nije omeo ni jak snijeg koji je padao u poslijepodnevnim satima...

Nakon odigravanja susreta u grupama te razigravanja za poredak, prvo mjesto je osvojila prva ekipa Curling kluba Čudnovati čunjaš iz Zagreba, koja je u finalu bila uspješnija od druge ekipe istoga kluba. Dakle, momci iz kluba simpatičnoga imena pokazali su se kao trenutačno najspremnija curlingaška družina u zemlji. Treće mjesto ravnopravno su podijelili Curling klub Vis i prva ekipa Curling kluba Croling.

Još su nastupili članice i članovi CC Silent, CC Zagreb te domaćini i uspješni organizatori, jedini klub izvan Zagreba, Curling klub Legija Slavonski Brod.

Sastav pobjedničke ekipe Čudnovati čunjaš 1: Ivan Kolar, Hrvoje Tenšek, Ognjen Šolaja, Neven Pufnik-Puf.

Izdvajamo dvije zanimljivosti: na turniru su u istoj konkurenciji nastupile ženske, muške i mix-ekipe, a pobjednik je osvojio tradicionalnu nagradu Otvorenog prvenstva – slavonske čvarke.

S obzirom na to da u Hrvatskoj ne postoji ni jedna službena curling staza, a svi klubovi treniraju u noćnim terminima (poslije 23 sata), ovo je natjecanje svim klubovima bila odlična priprema za nastup na Prvenstvu Hrvatske koje će tijekom ožujka i travnja biti održano u Budimpešti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!