Zimski sportovi

"Velika pobjeda i čestitke Ciboni"

Borna Rupnik • petak, 15.01.2010.
"Velika pobjeda i čestitke Ciboni"
Foto: Dejan Popek

Ni poslije utakmice Medveščaka i KAC-a u Ledenoj dvorani nije nedostajalo zanimljivosti - gosti su, naime, odbili pojaviti se pred novinarima. A Ted Sator uz komentar susreta sjetio se i Cibone i Sidneya Crosbyja...

Neraspoloženi gosti iz Klagenfurta nisu željeli doći na redovitu konferenciju za medije poslije utakmice te je pod svjetlima pozornice od trenera završio samo onaj domaći, Ted Sator.

Bio je vidno zadovoljan novom Medveščakovom pobjedom. Medvjedi su ovim slavljem (4:2) pobjegli KAC-u na čak pet bodova viška, a Olimpiju se na -12 više gotovo niti ne gleda.

"Ovo je velika pobjeda. Htjeli smo odmaknuti Austrijancima za nova dva boda. A nemojte zaboraviti da su oni aktualni prvaci i jako dobra ekipa", rekao je Ted Sator. Pritom nije zaboravio ni jučerašnje slavlje Cibone protiv Asvela, kojemu su nazočili i njegovi igrači: "Čestitam i Ciboni na jednoj velikoj i važnoj pobjedi".

Na Satorovom popisu pohvala ovoga su se puta našli Robert Kristan i Thomas Guidarelli. Slovenski je vratar ponovno briljirao. "Kristan je opet bio odličan", složio se Medveščakov strateg.

"A Thomas Guidarelli je sjajan hokejaš, pogotovo s igračem manje na ledu, što je danas bio čest slučaj", dodao je.

Upravo je u kaznama potražio uzroke pada u trećoj trećini: "S toliko igrača na klupi za kažnjene morali smo puno rotirati i jasno je da su se dečki umorili. Međutim, pritom su davali sve od sebe. Miroslav Brumerčik nepotrebno je zaradio petominutno isključenje, što je KAC znalački iskoristio za povratak u utakmicu".

Naposljetku se Ted Sator osvrnuo i na ranije najavljeni posao dovođenja Sidneya Crosbyja u Medveščak. "U Pittsburghu nam se zasad ne javljaju na telefon", opet se našalio simpatični strateg Medvjeda.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sraka15.01.2010. u 23:43
    Da...a tko gubi ima se pravo ljutiti :-) ali da nisu fer, nisu. I u pobjedi i u prazu treba biti velik. Šalu na stranu, mislim da treba biti uporan s Pittsburgom. Ili ne... Pa nećemo Crosbyja valjda čekati do imendana.
    sraka
  • ALGHAZANTH15.01.2010. u 23:34
    Al' su gosti iz Klagenfurta objesili noseve do poda.
    ALGHAZANTH