Zimski sportovi

Medveščak razveselio Dom sportova

Krešimir Ferlak • petak, 15.01.2010.
Medveščak razveselio Dom sportova
Foto: Kristijan Komarica

Medveščak je nastavio s odličnim igrama i pobjedama i u 43. kolu EBEL lige. Pognutih glava dvoranu Doma sportova napustili su aktualni prvaci iz Klagenfurta, a Medvjedi su slavili s 4:2.

Medveščak je i treći puta na domaćem ledu svladao aktualne prvake, KAC iz Klagenfurta. Medvjedi su odigrali dva odlična perioda, gosti su u trećem malo gosti zakuhali situaciju, ali bodovi su nakon pobjede od 4:2 ostali u Zagrebu.

Gosti iz Klagenfurta bolje su otvorili susret, već u drugoj minuti nakon isključenja Joela Prpica imali su i igrača više, ali Medvjedi su se uspješno branili i strpljivo čekali svoju šansu. Ona je stigla u desetoj minuti, kada naš predstavnik po prvi puta dobiva priliku sa igračem više. Trebala je minuta brojčane prednosti Medveščaka da gostujući vratar Jordan Parise po prvi puta vadi pločicu iz gola. Strijelac je bio kapetan Alan Letang.

Ledena je opet eruptirala, a euforija se još nije ni stišala kada je Medveščak povisio vodstvo! Bila je to prekrasna kontra, koju je u pogodak pretvorio Thomas Guidarelli na dodavanje Aarona Foxa. Nakon toga su i gosti pokazali zube, ali istaknuo se Robert Kristan sa nekoliko spektakularnih obrana. Posebno se ističu dvije iz 13. minute, kada je iz blizine skinuo dvije čiste šanse napadača KAC-a.

Drugi period je počeo slično kao i prvi. Gosti iz Klagenfurta su imali početni pritisak, ali Kristan je i dalje bio na visini zadatka. Sredinom perioda prijetio je i Medveščak, ali rezultat se nije mijenjao. Ono po čemu će se najviše pamtiti druga trećina su isključenja. U 32. minuti je zaiskrilo između Marka Lovrenčića i Michaela Craiga za što su obojica dobila po dvije minute hlađenja.

Nakon toga su živci obje ekipe bili malo povišeni, pa smo praktički svake minute vidjeli po jedno isključenje. Do kraja drugog perioda izbrojili smo ih čak jedanaest. Ipak, ono najbitnije, rezultat, nije se mijenjao. Treba posebno istaknuti odličnu igru Medvjeda s igračem manje, što u nekim prijašnjim utakmicama baš i nije bio slučaj.

Činilo se da su igrači KAC-a odlučnije krenuli u treći period, te su u prvim minutama stvorili nekoliko vrlo opasnih situacija pred golom Medveščaka, ali Kristan je i dalje bio nesavladiv. U tim naletima gostujući igrači su malo zaboravljali na obranu, te su dopuštali Medvjedima opasne kontre. Jednu takvu nije iskoristio Aaron Fox, ali Medveščak je ipak ubrzo povećao vodstvo. Nakon velike pogreške obrane KAC-a, prvi pogodak u dresu Medveščaka postigao je mladi Slovenac Rok Jakopič.

Ubrzo zatim ponovno su poletjele šake na ledu. Nakon nasrtaja Miroslava Brumerčika na jednog gostujućeg igrača, suci su dugo smirivali uzavrele strasti među igračima. Najgore je prošao sam Brumerčik, koji je zaradio pet minuta isključenja, te hlađenje do kraja susreta. Ubrzo nakon toga Joel Prpic je zbog izbacivanja pločice izvan leda zaradio isključenje i KAC je dobio dvije minute sa igračem više.

Pritisak je bio prevelik čak i za večeras odličnog Kristana i KAC je ubrzo smanjio na 3:1 pogotkom Michaela Craiga iz neposredne blizine. Gosti su nastavili s igračem više, a iako se još jedna pločica našla iza Kristana, pogodak zbog ometanja vratara nije priznat. Međutim, pritisak ekipe iz Klagenfurta nije jenjavao i vrlo brzo su postigli novi, ovoga puta važeći pogodak. Strijelac je bio Herbert Ratz i gosti su se tako vratili u utakmicu.

Medveščak i dalje nije uspijevao uspostaviti ravnotežu i gosti su praktički svaki napad stvarali opasne situacije pred našim golom. Obrana je ipak odolijevala napadima, a kada su gosti izvukli i vratara, Medvjedi su zadali konačan udarac. Praznu mrežu gostiju iz Klagenfurta pogodio je Joel Prpic i završio večerašnju priču u Domu sportova.

Medveščaku je ovo bila treća uzastopna pobjeda, a sve su ostvarili na domaćem ledu. Zanimljivo, Medvjedi igraju još samo jednu utakmicu u Domu sportova, i to kada u posljednjem kolu ugošćuju Albu Volan. Osim dvije utakmice na Šalati, sve ostale igraju u gostima. Bio je ovo, barem na mjesec dana, lijepi oproštaj od Ledene.

EBEL

  • Rezultati
  • Ljestvica

43. kolo

Acroni Jesenice3:6Alba Volán
Villacher SV2:3Graz 99ers
LIWEST BW Linz4:1Telemach Olimpija
Medveščak4:2KAC
Vienna Capitals3:4Red Bull Salzburg
1Graz 99ers 54197:132+6577
2Red Bull Salzburg 54203:158+4571
3Vienna Capitals 54193:156+3770
4LIWEST BW Linz 54176:150+2669
5Villacher SV 54162:174-1260
6KAC 54166:159+757
7Alba Volán 54165:184-1957
8Medveščak 54160:182-2257
9Acroni Jesenice 54148:205-5739
10Telemach Olimpija 54141:211-7037

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.01.2010. u 11:22
    Nemojte zaboraviti da u Ledenoj igramo još barem šest utakmica u Play-offu prije proslave naslova prvaka :)))
    Obrisan korisnik
  • sraka15.01.2010. u 23:40
    Prvo da komentiram da ne igramo inače najbolje s igračem manje. Ovisi kako se gleda na to. Kolko igramo s igračem manje još dobro i prolazimo, a da ne velim da smo prvi u ligi po SH golovima. Mislim da to nekaj ipak govori ;-) Osim toga, treba napmenuti da smo danas prvo gol dobili iz situacije 5-3... [više na forumu]
    sraka
  • ALGHAZANTH15.01.2010. u 23:25
    Uz pobjedu protiv Black Wingsa čak ni 5. mjesto nebi bilo daleko što bi bila i najidealnija pozicija za doigravanje ako bi se tamo sreli upravo sa njima.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik15.01.2010. u 22:53
    Naravno, igramo i prekosutra u ledenoj :)
    Obrisan korisnik
  • IanZG15.01.2010. u 22:08
    A jesu ti KACovci prgavi, cijeli susret traze tucnjavu, onda ju dobiju pa se bacaju po podu dok ih nasi mlate. Samo tako decki, ostavili ste srce na ledu, sjajan nastup
    IanZG