Zimski sportovi

NHL: Finci bez Selannea na ZOI?

Tomislav Pacak • četvrtak, 14.01.2010.
NHL: Finci bez Selannea na ZOI?

Iako su s 4:3 pobijedili Boston i tako upisali petu pobjedu u nizu, hokejaši Anaheima neće po dobrome pamtiti gostovanje Bruinsa. Naime, Ducksi su ostali bez iskusnog Finca Teemu Selannea kojem je slomljena čeljust...

Tek nakon što se vratio u momčad (slomljena ruka), Selanneu se pločica nesretno odbila u lice, pa ga čeka novo izbivanje s leda. Trener Randy Carlyle nakon utakmice još nije mogao dati precizan odgovor na pitanje koliko Finca neće biti u sastavu: "To nam je veliki udarac, posebno zbog načina na koji se dogodilo. Znamo koliko voli igrati hokej, pa je to velika nesreća i za njega i za nas. Taman su nam se počeli vraćati pojedinci, ali to tako ide, ozljede su dio hokeja."

Pretpostavlja se da će Selanne izbivati 4 do 8 tjedana, pa je lako izračunati da su mu ZOI u Vancouveru, gdje je planirao nastupiti, krajnje upitne.

Steve Eminger je donio Anaheimu vodstvo u trećoj trećini svojim prvim golom ove sezone, a strijelci za Duckse bili su i Getzlaf, Sexton i Beleskey. Ponovno je sjajan bio Jonas Hiller s 27 obrana, nakon što je u protekle četiri utakmice primio tek četiri gola na 131 udarac.

Mladići su još jednom odveli Pittsburgh do pobjede - briljantni Sidney Crosby zabio je svoj 30. gol u sezoni, a Marc-Andre Fleury obranio je 37 udaraca Flamesa. Bill Guerin zabio je odlučujući pogodak u pobjedi od 3:1, pobjedu je pri kraju potvrdio Tyler Kennedy.

NHL, 14. siječnja 2010.: Minnesota - Vancouver 5:2, Florida - Washington 4:5 (pen), Calgary - Pittsburgh 1:3, Anaheim - Boston 4:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov14.01.2010. u 17:21
    koja steta da ga jis jednoim ne vidimo u finskom dresu na takvom natjecanju ka OI...
    irilov
  • ALGHAZANTH14.01.2010. u 15:42
    Šteta zbog Selannea, taman je Anaheim počeo pobjeđivati u nizu a sada ostaje bez važnog igrača.
    ALGHAZANTH
  • Share14.01.2010. u 13:32
    Zanimljiva situacija sinoc kod drugog gola Floride.Pak je u golu,medjutim sudac pusta igru dalje,da bi se kasnije pregledala snimka i gol se priznao.Jos jedan razlog za uvodjenje video tehnologije u nogomet.Ko nadje link,nek posalje Platiniju i Blatteru.
    Share