Zimski sportovi

Otvoreno prvenstvo u curlingu

Sportnet • srijeda, 13.01.2010.
Otvoreno prvenstvo u curlingu

Curling club Legija ove će nedjelje, 17. siječnja, biti domaćinom Drugog otvorenog prvenstva Slavonskog Broda u curlingu.

Taj zimski olimpijski sport u Hrvatskoj ima sve više poklonika, a zaljubljenici u 20-kilogramske kamene gromade ne posustaju unatoč činjenici da u cijeloj zemlji ne postoji nijedna službena staza za taj sport.

Upravo zbog toga državna prvenstva igraju se već pet godina u Budimpešti (Mađarska), a treninzi se odvijaju na klizalištima Zagrebačkog velesajma i Sportskog centra Klasije u Slavonskome Brodu. Iako led na tim plohama nije ni približno onakav kakav treba biti za curling, ogromna volja i entuzijazam hrvatskih curlingašica i curlingaša rezultirali su uspješnim nastupima naše reprezentacije na velikim natjecanjima. Tako je hrvatska izabrana vrsta na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Aberdeenu osvojila 13. mjesto.

Da hrvatska publika ipak ne ostane bez uživanja u sportu koji ima višestoljetnu tradiciju u svijetu, pobrinuli su se članovi CC Legija (uz potporu Hrvatskog curling saveza) koji su u nedjelju domaćini Drugog otvorenog prvenstva. Svoj dolazak u Slavonski Brod najavili su članovi gotovo svih hrvatskih klubova, pa se očekuje zanimljivo natjecanje uz ugodno druženje s neizbježnim kuhanim vinom i slavonskim gastronomskim specijalitetima.

Drugo otvoreno prvenstvo Slavonskog Broda u curlingu održat će se 17. siječnja na Gradskom klizalištu Klasije u Slavonskome Brodu, s početkom u 10 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!