Zimski sportovi

Tampa Bay iznenadila Washington

Matej Milanović • srijeda, 13.01.2010.
Tampa Bay iznenadila Washington

Najveće iznenađenje u NHL dvobojima odigranima u utorak ponudila je Tampa Bay koja je sa 7:4 svladala Washington. San Jose je pak pobijedio u Phoenixu i vratio se na vrh Zapadne konferencije. U ostalim susretima valja spomenuti da je Atlanta sa 6:1 nadigrala Ottawu, a Islandersi su slavili 6:0 protiv Detroita.

Susret u Tampi između domaćina i Washingtona krenuo je s dvostrukim vodstvom Tampe Bay već nakon 12 minuta igre. Washington je istekom dvije minute kasnije smanjio, ali su do kraja trećine primili još dva gola i na prvi odmor otišli s velikim minusom od 4:1. U drugoj trećini Capitalsi su postigli tri uzastopna pogotka i izjednačili već u 33. minuti, a da domaći ipak ostanu u vodstvu i nakon dvije dionice pobrinuo se Martin Saint Louis u 38. minuti golom u powerplayu.

U zadnjoj trećini Tampa Bay je potvrdila pobjedu s još dva gola za konačnih 7:4. Kod domaćih je Steven Stamkos zabio dva pogotka i upisao jednu asistenciju, a po tri boda još su ostvarili Brandon Bochenski i Saint Louis. Kod gostiju je pak dva pogotka upisao Mike Green.

San Jose se vratio na vrh Zapada pobjedom u Phoenixu. Patrick Marleau zabio je dvaput u prvoj trećini, a Dany Heatley je povećao na 3:0 u 33. minuti. Kojoti su do kraja upisali samo počasni pogodak preko Radima Vrbate.

New York Islandersi su se neočekivano lako prošetali protiv Detroita. Zabili su dva gola po trećini i slavili sa 6:0. Rob Schremp bio je jedini koji je zabio dva gola. Visoko je slavila i Atlanta protiv Ottawe. Gosti su u 13. minuti izjednačili na 1:1, no do kraja trećine zaostajali su već dva pogotka. Atlanta je u drugoj dionici dodala još dva gola i u posljednjih 20 minuta još jednog za konačnih 6:1.

Puno golova je pak bilo i u Philadelphiji. Domaći su vodili 1:0 nakon prve trećine protiv Dallasa. Gosti su već u prvoj minuti druge dionice izjednačili, no na zadnji odmor su otišli s velikim zaostatkom od 5:1. U zadnjoj trećini Flyersi su čak povećali na 6:1, a Dallas je tek uspio smanjiti na 6:3.

S druge strane u susretu New York Rangers i New Jerseyja nije bilo pogodaka. Dvoboj se završio na raspucavanju. Veliku su večer imali Henrik Lundqvist za Rangerse i Martin Brodeur za Devilse. Prvi je obranio 46 udaraca, drugi 51. Raspucavanje se otvorilo obranom Brodeura, nakon čega je uslijedilo čak šest promašenih pokušaja. Seriju grešaka prekinuo je Patrik Elias golom za pobjedu New Jerseyja.

Saint Louis je već u prvoj trećini riješio dvoboj protiv Columbusa povevši 3:0. Gosti su smanjili tijekom druge dionice, no do kraja susreta više nisu zabili, a domaći su još jednom zatresli mrežu u trećoj trećini za završnih 4:1. Dva gola je za Saint Louis postigao Alex Steen.

Laganu pobjedu upisao je i Nashville kod Edmontona. Predatorsi su poveli 4:0 u 37. minuti i s tim rezultatom otišli na zadnji odmor. Edmonton je do 55. minute uspio smanjiti na 4:2, a Ryan Jones zabio je peti gol gostiju za mirnu završnicu u kojoj je Edmonton ipak upisao još jedan zgoditak za konačnih 5:3 Nashvillea.

Još su igrali Toronto i Carolina u okršaju dvije najslabije momčadi na Istoku. Gosti su poveli, a Toronto je prvo izjednačio u 17. minuti, a zatim u 21. i poveo. Svega šest minuta kasnije Carolina je zabila za 2:2, a u 56. minuti Patrick Dwyer realizirao je gol za 3:2. U zadnjoj minuti Carolina je još jednom slavila pogodak kada su domaći igrali bez golmana pokušavajući izvući produžetak. Carolina bez obzira na pobjedu ostaje iza Toronta.

Rezultati NHL, 12.01.2010:
Atlanta - Ottawa 6:1, Edmonton - Nashville 3:5, NY Islanders - Detroit 6:0, NY Rangers - New Jersey 0:1 (SO), Philadelphia - Dallas 6:3, Phoenix - San Jose 1:3, Saint Louis - Columbus 4:1, Tampa Bay - Washington 7:4, Toronto - Carolina 2:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH14.01.2010. u 15:37
    Nakon New Jerseya Tampa je skinula još jednu momčad sa vrha a Detroit je potpuno zakazao i u obrani i u napadu.
    ALGHAZANTH