Nogomet

Okupili se Farmaceuti

Antonija Pavlić • utorak, 12.01.2010.
Okupili se Farmaceuti
Foto: Sandro Donda

S pripremama za novu sezonu u ponedjeljak je počeo i Slaven Belupo. Farmaceuti su se okupili na Gradskom stadionu i obavili prozivku, te na umjetnoj travi pomoćnog terena odradili prvi trening u 2010. godini...

Igrači Slaven Belupa okupili su se 11. siječnja na Gradskom stadionu u Koprivnici i na umjetnoj travi pomoćnog terena odradili prvi trening. Direktor kluba Robert Markulin tom se prilikom obratio igračima i poručio kako je cilj kluba i ove godine na koncu sezone ostvariti plasman u Europu.

IGRAČKI KADAR

Zlatko Dalić u drugom dijelu sezone računa na sljedeće igrače: vratari: Tomislav Pelin, Silvio Rodić; obrambeni igrači: Elvis Kokalović, Kaja Rogulj, Alen Maras, Kristijan Čaval, Vedran Purić, Filip Marčić; vezni igrači: Dalibor Poldrugač, Nicolas Nyneku, Srebrenko Posavec, Nikola Šafarić, Drago Papa, Mario Gregurina, Mateas Delić, Marin Jakšinić; napadači: Bojan Vručina, Aljoša Vojnović, Franjo Tepurić, Matija Poredski.

Istaknuo je još kako na terenu očekuje mnogo veći doprinos igrača koji su u jesenskoj polusezoni manje igrali, te objasnio da je igrački kadar reduciran jer Slaven u drugom dijelu sezone očekuje tek 13 utakmica.

Raskid ugovora prvi je dobio Mađar Cszaba Csizmadia, a slobodne ruke u pronalaženju novog kluba imaju i Igor Gal i Kruno Jambrušić. U plavoj svlačionici više neće biti ni Marija Bilena, koji će s donedavnim suigračima trenirati još ovaj tjedan, a kompletne pripreme proći će i treći vratar Goran Bulić, koji će u nastavku sezone braniti vrata trećeligaša Koprivnice.

U rubriku dolasci upisano je, za sada, tek jedno ime. Farmaceutima se pridružio 25-godišnji Filip Marčić, mladić koji je karijeru započeo u Hajduku, no već kao kadet otišao u Bordeaux. U Francuskoj je završio omladinsku školu, no kako nikada nije dobio prigodu u seniorskoj momčadi ubrzo se vratio u HNL, kada je klupu Hajduka držao Miroslav Blažević. Ćiro je tvrdio da od Marčića može stvoriti veoma kvalitetnog igrača, koji će biti jedan od nositelja igre reprezentacije, no nikada nije odradio prave pripreme i igrao je dosta nedorečeno.

SPORTSKI DIREKTOR

Izabran je novi sportski direktor Slaven Belupa. Na mjesto Rajka Magića doći će dosadašnji direktor Škole nogometa Grada Koprivnice Roman Sović, a njegovu funkciju preuzet će donedavni pomoćni trener Farmaceuta Josip Omrčen-Čeko.

Kako nije uspio ostaviti veći obol u splitskom klubu ubrzo je otišao na probu u moskovski Lokomotiv. No, niti s Rusima nije potpisao ugovor, ponovno se ozlijedio i vratio u Hajduk, samo da bi 2007. prešao u Rijeku. Tadašnji trener momčadi s Kantride bio je upravo Zlatko Dalić; preselio ga je na poziciju desnog braniča i Marčić je ubrzo počeo prezentirati veoma kvalitetne igre i postao je ljubimac navijača. Za 400.000 eura nakon odrađene sezone odlučio se okušati u danskom Midtyllandu, no nakon dvije neuspjele sezone vratio se Daliću i potpisao ugovor sa Slaven Belupom.

Puno se govorkalo i o dolasku, sada već bivšeg Varteksovog napadača, Gorana Mujanovića, no čini se da od tog posla neće biti ništa budući da Mujanović u mislima ima puno isplativiji posao u Kini.

Koprivničani će treninge ovaj tjedan odrađivati na Gradskom stadionu, u nedjelju će krenuti na tjedan dana u Medulin, a za 29. siječnja planiran je desetodnevni odlazak u Antalyu i odigravanje prijateljskih utakmica.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!