Zimski sportovi

"Penguinsi nam neće dati Crosbyja"

Krešimir Ferlak, Borna Rupnik • petak, 08.01.2010.
"Penguinsi nam neće dati Crosbyja"
Foto: Dejan Popek

Nakon još jedne teške, ali vrlo slatke pobjede nad Jesenicama, Medveščakov trener Ted Sator prokomentirao je zbivanja na ledu i neke pojedinačne učinke, uz vrlo zgodnu opasku o mogućim pojačanjima, dok je gostujući strateg Mike Posma zadovoljan viđenim...

"Upozorio sam svoje igrače prije utakmice da su Jesenice vrlo dobra momčad", rekao je poslije Medveščakove pobjede (6:5 u produžetku) trener hrvatskog predstavnika Ted Sator.

Pohvalio je gostujući pristup susretu: "Igrali su tvrdo tijekom svih 60 minuta, a Makrov je samo četiri sekunde prije kraja pucao za pobjedu. To mi se nije posebno svidjelo".

"Skrivili smo neka isključenja kada to nismo trebali učiniti, pri našem vodstvu od 5:2, a slavlje u produžetku znači da smo imali i malo sreće da osvojimo oba boda", nastavio je Sator.

Utakmicu je obilježio i Robby Sandrock, koji je u prvom ogledu ovih momčadi Medveščaku donio pobjedu, a večeras se vratio na teren nakon ozljede i opet se upisao u strijelce. Međutim, njegovo je zdravstveno stanje ponovno došlo pod znak upitnika.

"Ne možemo zasad točno reći kako se osjeća. Ovo mu je bila prva utakmica nakon dosta vremena i moramo vidjeti što ćemo dalje. Ali snaći ćemo se i ako ne bude mogao, igrali smo mjesec dana sa samo 15 igrača", kaže Sator.

Medveščakov je trener protiv Jesenica dosta kombinirao sa sastavom. Marko Lovrenčić je igrao braniča, Miroslav Brumerčik napadača, a i Christopher Powers se opet okušao u napadu. "Željeli smo unijeti stabilnost u četvrtu liniju. Lovrenčić je već isproban u obrani, a i Brumerčik je odradio dobar posao", objasnio je Sator.

Mike Ouellette morao je propustiti dvoboj. "Ouellette nam je jako nedostajao u obrani s igračem manje, to se odmah osjetilo. Njegov je nastup protiv Olimpije još uvijek neizvjestan. Dobio je snažan udarac u glavu, ima simptome potresa mozga i ne znam kada će se oporaviti. A taj je potez prošao nekažnjeno", ispričao je.

Čelnici kluba u međuvremenu su u potrazi za još nekim pojačanjem prije završnih borbi u ligi EBEL. Sator je vrlo simpatično odgovorio na zamolbu da prokomentira glasine o imenima: "Pokušat ćemo dovesti Sidneya Crosbyja, ali mislim da ga Pittsburgh Penguinsi neće pustiti".

Mike Posma, trener sastava iz Jesenica, sportski je prihvatio poraz jer je zadovoljan onime što su njegovi hokejaši pružili: "Utakmica je bila vrlo uzbudljiva, a mi smo se na gostovanju prikazali u dobrom svjetlu. Igrali smo protiv vrlo jake momčadi".

"Uložili smo velik trud, ali rezultat ga nije u potpunosti pratio. Bod nam je dobar, ali nama su trebala oba. Ponosan sam na svoje igrače i nastavimo li ovako igrati Jesenice čeka lijepa budućnost", zaključio je Posma.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.01.2010. u 22:54
    da igra za toliko, ali neće zauvijek ostat u NHL-u, kad mu sad istekne ugovor na kraju sezone može ga se dovest na poseban ugovor: koliko utakmica/golova/asistecija zabiješ takav ugovor ćeš i dobit, a veza s Sakicem može tome pomoć ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.01.2010. u 09:59
    Šatan igra za 700.000$ :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.01.2010. u 01:43
    Ako je ono kao na poečtku sezone da Šakić dovodi pojačanja iz amerike, možda može koju All-Star klasu na završetku karijere preporučit Medvjedima da dovedu! Evo npr. Šatana koji uopće neigra sada je u Bruinsima ima 35 godina, a u EBEL-u bi bio najveća zvijezda lige ;)
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH08.01.2010. u 23:43
    Eh, da je tu Crosby Medvjedi bi sigurno bili prvaci a ovako u Pittsburghu možda se taj majstor neće okititi Stanley kupom.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik08.01.2010. u 23:29
    39 udaraca na gol Medveščaka, neoprezna isključenja...izgleda da je disciplina malo popustila, ali dobro je prošlo. Dobra opomena za Olimpiju.
    Obrisan korisnik