Zimski sportovi

Howard s pedeset ruku

Krešimir Ferlak • petak, 08.01.2010.
Howard s pedeset ruku

Četvrtak je donio deset utakmica u NHL-u, a iako je postignuto puno pogodaka, junak dana je postao vratar Detroita Jimmy Howard, koji je zaustavio velike nalete Los Angelesa. Istaknuo se i napadač Canucksa, Alex Burrows, koji je drugu utakmicu zaredom postigao hat-trick.

Priča o Detroitu ove sezone je uglavnom priča o ozljedama. Prije gostovanja kod Los Angelesa, ipak neke dobre vijesti, jer vratili su se Henrik Zetterberg i Dan Cleary. No, odmah je stigla i nova ozljeda. Tomas Holmstrom se ozlijedio na zagrijavanju i neće ga biti na ledu najmanje tri tjedna.

Prvi period je protekao u izjednačenoj igri, a Red Wingsi su stigli do vodstva u posljednjoj sekundi prvog dijela. Strijelac je bio povratnik u ekipu, Dan Cleary. Nakon toga, Kingsi preuzimaju stvari u svoje ruke i u potpunosti kontroliraju susret. Od početka drugog perioda pa do kraja susreta udarci na vrata bili su nevjerojatnih 42-11 za Kingse, ali pobjedu je odnio Detroit!

Naime, na scenu je stupio odlični mladi vratar Red Wingsa Jimmy Howard. U ta dva perioda zaustavio je 41 pokušaj domaćih, a sveukupno je sakupio 51 obranu! Zaista rijetko viđen pothvat! Jedini udarac koji nije zaustavio bio je onaj Ryana Smytha, četiri i pol minute prije kraja zadnjeg perioda. Kada su svi već očekivali produžetak, Darren Helm samo 18 sekundi prije kraja donosi pobjedu Detroitu. Važna pobjeda za Red Wingse, koji traže ulazak među osam na Zapadu, a sa ovakvim Howardom na vratima, to se čini vrlo moguće.

Sa odličnim igrama nastavljaju Vancouver Canucksi. Alex Burrows je postigao hat-trick drugu utakmicu za redom, Roberto Luongo je obranio sve pokušaje Phoenixa, dok je Henrik Sedin upisao tri asistencije. Ove večeri, Phoenix jednostavno nije imao šanse. Četvrti pogodak za Canuckse pridodao je Mikael Samuelsson. Inače, treba spomenuti da Henrik Sedin predvodi ligu po broju bodova, sakupio je čak 61 u 44 utakmice.

Philadelphia je potukla Pittsburgh na njihovom ledu u Mellon Areni sa velikih 7:4. Po dva pogotka za Flyerse postigli su Jeff Carter i James Van Riemsdyk, dok je Penguinse dva puta zabio Sidney Crosby. Za goste su još zabili Carle, Pronger i Richards, dok su strijelci ostala dva pogotka Pittsburgha bili Cooke i Rupp. Flyersi su se već podigli do devetog mjesta Zapada, dok Pittsburgh i dalje trese kriza, ovo im je sedmi poraz u zadnjih deset susreta.

Krize nema u Chicagu, sa 5:2 su prošli kroz Boston i potvrdili prvo mjesto u ligi. Dva puta je zabio odlični branič Duncan Keith. Washington je istim rezultatom svladao Ottawu, a njihov dvostruki strijelac bio je Nicklas Backstrom. Prvi pogodak kao kapetan Capitalsa postigao je Alex Ovečkin, a još je pridodao i dvije asistencije. Dva pogotka postigao je i Patric Hornqvist u slavlju svog Nashvillea nad Carolinom, isto kao i Barret Jackman, čiji je St.Louis izgubio u Anaheimu.

Predvođeni odličnim Jaroslavom Halakom na vratima, koji je sakupio 38 obrana, Montreal je sa 2:0 svladao Floridu. Atlanta je kod kuće nakon penala slomila Rangerse, a ključni je zabio Bryan Little. U dvoboju dvije otpisane ekipe sa Zapada, Columbus je sa 4:2 slavio u Edmontonu. Kristian Huselius je za Blue Jacketse upisao pogodak i asistenciju.

NHL, rezultati, 7.1.2010.: Boston – Chicago 2:5, Washington –Ottawa 5:2, Atlanta – NY Rangers 2:1 (SO), Montreal – Florida 2:0, Pittsburgh – Philadelphia 4:7, Nashville – Carolina 4:2, Edmonton – Columbus 2:4, Vancouver – Phoenix 4:0, Anaheim – St.Louis 4:2, Los Angeles – Detroit 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH08.01.2010. u 18:56
    Pittsburgh igra sve lošije, inače im nije običaj da na domaćem ledu popiju 7 komada. Nazire se da će se na Zapadu Chicago i San Jose boriti za jedinicu prije doigravanja.
    ALGHAZANTH