Zimski sportovi

Borba za sedmo mjesto

Martina Oštrić • petak, 08.01.2010.
Borba za sedmo mjesto
Foto: Nikola Movrić

Nakon utakmice u Villachu i osvajanja novog boda, hokejaši Medveščaka sljedeće će četiri utakmice igrati na domaćem ledu. Prva od njih igra se u petak, kada u Ledenu dvoranu Doma Sportova dolazi slovenski prvak Jesenice. U petom susretu ovih dvaju suparnika Medveščak će pokušati doći do do nova dva boda kojima će prestići sedmoplasirani KAC...

Dva boda iz tri utakmice epilog je Medveščakovih utakmica u 2010. godini. No, na redu je prva od četiri domaće utakmice, ogled s Jesenicama, i vrijeme je da se bodovno stanje zagrebačke momčadi popravi. Medveščaku na ruku ide i rezultat iz utakmice između Vienne i KAC-a koja je otišla na stranu domaćina, te je Medvjedima, koji s utakmicom manje zaostaju samo jedan bod za momčadi iz Klagenfurta, konačno i otvoreno toliko željeno sedmo mjesto.

Ipak, Medveščaku neće biti lako. Premda se u momčad vraćaju suspendirani Conrad Martin, a prema nekim informacijama i Robby Sandrock, neslužbeno se saznaje da zbog ozljede glave u utakmici protiv Villacha neće biti najboljeg strijelca zagrebačke momčadi Mikea Ouellettea, kao ni bolesnog Michaela Novaka.

Ipak, unatoč svim problemima koji ih zadnje vrijeme snalaze, u Medveščaku se nadaju najboljem. Sportski direktor Douglas Bradley smatra kako, premda i nisu dobro krenuli u prvenstvo, momčad Jesenica se ne smije podcijeniti. "Imaju dugu tradiciju hokeja u gradu, i sigurno će biti teška borba, kazao je dodavši kako sljedeći protivnik zagrebačke momčadi ima odlične pojedince - kako mlađe, tako i one malo starije. "No, sljedeće tri utakmice vrlo su važne za naš plasman u doigravanje, i iz njih ćemo pokušati izvući maksimum", naglasio je.

Unatoč tomu što za Medvjedima zaostaju čak 15 bodova, u Jesenicama se još uvijek nadaju osmom mjestu i play-offu. Ipak, svjesni su da će to biti teška borba, pogotovo jer će Medveščak bodriti i puna dvorana, no "Mi ćemo napraviti sve da iskoristimo svaku šansu koja nam se pruži", kazao je asistent trenera Dejan Varl. Otegotna okolnost za gostujuću momčad bit će neigranje suspendiranog Alexa Dücka, no u momčad bi se trebali vratiti Sabahudin Kovačevič te uvijek opasni Andrei Makrov.

Svakako vrijedi spomenuti i da je od četiri dosadašnja ogleda Medveščak slavio tri puta.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH08.01.2010. u 01:38
    Nadam se da se neće osjetiti izostanak Oullettea mada se radi o jako važnom igraču. Nisam ništa čuo o tome koliko ga dugo neće biti ali kada god da se vrati dobro će doći.
    ALGHAZANTH
  • Yurraz08.01.2010. u 01:11
    Uh, bez Ouletta ce bit tesko. Jel ima neko mozda neke info koliko je ozbiljna ozljeda? Negdje sam citao da je dosta ozbiljno i da ga nece biti dize pa me zanima da li je istina... Sretno Medvedi!
    Yurraz
  • sraka08.01.2010. u 01:05
    Makrov je prava osica i na njega će trebati paziti. Još se sjećam kaj nam je radio u prvom kolu. Oullette će nam zbilja faliti, ali je možda ipak bitnije da imamo nazad dva beka. Falili su...Jako.
    sraka