Rukomet

Island se nikoga ne boji

Ivana Strahija • ponedjeljak, 04.01.2010.
Island se nikoga ne boji
Foto: Axel Heimken

Još je 14 dana do najveće rukometne smotre, a u Skupini B Europskog prvenstva u Austriji izraziti je favorit za prolazak u iduću rundu natjecanja.

Islanđani su trenutno u pravom žrvnju priprema, pod vodstvom izbornika Gudmundura Gudmundssona naporno rade na postizanju vrhunske natjecateljske forme. Prije odlaska u Austriju islandska izabrana vrste igra par jakih susreta, protiv reprezentacija Njemačke, Španjolske i Francuske.

Izbornik Gudmundur Gudmundsson zadovoljan je igračima koje je pozvao, no nikako nije zadovoljan količinom vremena koje je imao na raspolaganju za uigravanje ekipe. "Tijekom godine jako malo vremena provedem s reprezentativcima, u potpunosti ovisim o tome da su dobro radili u klubovima i da su u dobroj fizičkoj spremi, jer za dizanje forme nemamo vremena. Međutim, ukoliko po tom pitanju sve bude valjalo, mislim da imam iznimno jaku ekipu", rekao je Gudmundsson za ehf-euro.com.

Na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine Island je došao do najvećeg uspjeha svoje rukometne reprezentacije, srebrne medalje. Odmah iduće godine Islanđani se nisu uspjeli dokopati Svjetskog prvenstva, što smatraj crnom mrljom svoje rukometne povijesti. Izbornik Gudmundsson smatra da postoji šansa za uspjeh na ovom Europskom prvenstvu: "Kad imamo dobar dan i malo sreće možemo se nositi sa svakom ekipom na svijetu. Moram međutim naglasiti da smo u iznimno teškoj skupini, a prva utakmica nam je protiv jake ekipe Srbije. Potom idemo na Austriju, koju ne smijemo podcijeniti, posebno stoga što će imati veliku podršku navijača. Posljednja na redu je Danska, protiv koje smo oduvijek igrali interesantne utakmice. Mislim da imamo šanse proći u glavnu rundu natjecanja, a tamo je sve moguće."

"Kičmu" ekipe Islanda čine Gudjon Valur Sigurdsson (lijevo krilo Rhein Neckar Löwena), Olafur Stefansson (desni vanjski Rhein Neckar Löwena) i Robert Gunnarsson (pivot Gummersbacha).

Euro 2010. - Skupina I

1Hrvatska (+4)3134:123+119
2Island (+3)3163:149+148
3Danska (+2)3136:134+26
4Norveška (+2)3138:135+34
5Austrija (+1)3147:156-93
6Rusija 3140:161-210

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!