Automoto

"Razočarani smo, no moramo dalje"

Antonija Pavlić • petak, 01.01.2010.
"Razočarani smo, no moramo dalje"
Foto: HB-Press-Agency

44-godišnji direktor Ferrarija u F1 Stefano Domenicali razočaran je odlaskom Michaela Schumachera u Mercedes GP, no istodobno i svjestan kako je njegov povratak u najpoznatije automobilističko natjecanje odlična vijest za dodatnu popularizaciju toga sporta...

Talijanski direktor Ferrarijeve momčadi u Formuli 1 Stefano Domenicali priznao je kako mu nije bilo lako čuti vijesti o odlasku Michaela Schumachera u Mercedes GP, no i izrazio zadovoljstvo njegovim povratkom u najpoznatije automobilističko natjecanje na svijetu.

"Michaela je na povratak nagnala prigoda za novi sportski izazov, a Ferrari nažalost u tom kontekstu nije bio opcija", rekao je u intervjuu La Stampi.

"Ne želimo poricati da smo bili veoma razočarani, no moramo nastaviti dalje kao da se ništa nije dogodilo. Njegov povratak je, priznajemo, odličan za F1 - povećat će se interes za prvenstvo, privući nova publika i generalno napredovati."

Kako će gledateljstvo naredne sezone prihvatiti Schumija na Grand Prixu u Maranellu u Italiji? "Bio sam iznenađen kada sam primio mnogo poruka od razočaranih navijača. Grand Prix u Italiji je daleko, no siguran sam da će ga pozdraviti kako deveterostrukom svjetskom prvaku i priliči. Povijest se ne može izbrisati."

U sljedećem periodu u Propetom konjiću jednim od bolida upravljat će i bivši svjetski prvak Fernando Alonso. "Fernando je izrazito nestrpljiv i gotovo svaki dan se raspituje o izvedbi i mogućnostima bolida u simulatoru. Njegov dolazak svakako je donio injekciju samopouzdanja cijeloj momčadi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.01.2010. u 12:18
    Odlično je što se Schumi vratio, F1 će biti puno uzbudljivija.
    Obrisan korisnik