Zimski sportovi

25.000 kuna za Medvjediće Hrabrog srca

Sportnet • utorak, 29.12.2009.
25.000 kuna za Medvjediće Hrabrog srca

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka u suradnji s navijačkom skupinom Sektor B na klizanju i druženju s publikom i navijačima prikupljali su donacije za udrugu Hrabro srce te plišane medvjediće za djecu štićenike zagrebačkih dječjih domova...

Hokejaši KHL Medveščak na nedavno održanom druženju s publikom i navijačima u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova prikupili su 25.000 kuna donacija i oko 1000 plišanih medvjedića. Naime, zagrebački Medvjedi u suradnji s navijačkom skupinom Sektor B organizirali su humanitarnu akciju kojom su prikupljali financijska sredstva za projekt Dom daleko od doma humanitarne udruge Hrabro srce.

Projekt Dom daleko od doma udruge Hrabro srce osmišljen je s namjerom izgradnje obiteljskog centra u Zagrebu za pružanje smještaja, psihološke i materijalne pomoći obiteljima koje iz cijele Hrvatske dolaze u Zagreb zbog bolničkog liječenja teško bolesne djece, a kako bi u najtežim životnim trenucima cijela obitelj bila zajedno.

"Hokejaši Medveščaka uvijek se s radošću odazovu pozivu i sudjeluju u akcijama koje imaju za cilj pomoći onima kojima je to doista potrebno! U svega nekoliko sati druženja s publikom i navijačima zajedno sa svojim obiteljima te zahvaljujući donacijama sponzora i partnera kluba prikupili su izvanrednih 25.000 kuna", istaknuo je predsjednik kluba Damir Gojanović i nastavio: "Ovdje ima još jedna vrlo zanimljiva činjenica. U organizaciji cijele akcije sudjelovali su i članovi navijačke skupine Sektor B i time na konkretan način pokazali kako klub i navijači mogu funkcionirati zajedno i kako taj suživot može izvanredno i vrlo dostojanstveno funkcionirati!"

"U razgovorima s ekipom iz kluba došli smo na zajedničku ideju organiziranja druženja i klizanja navijača s igračima i svemu tome pridodali humanitarni predznak. Bilo je vrlo zanimljivo surađivati s igračima izvan leda, a postignut rezultat doista je impresivan i s veseljem očekujemo sljedeće akcije", kratko je izjavio Goran Barbarić iz navijačke skupine Sektor B.

Prikupljeni iznos u visini od 25.000 kuna u cijelosti je doniran udruzi Hrabro srce, a plišani Medvjedići u narednim će danima biti poklonjeni djeci štićenicima brojnih dječjih domova u Zagrebu.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.12.2009. u 14:18
    Bravo! Na žalost nisam vidio u drugim medijima ništa o ovoj lijepoj akciji (osim na Medveščakovim stranicama). Ali to nije ništa novo, niti je razlog da tako nešto ne ponovimo. Bravo i Sportnet :)
    Obrisan korisnik