Automoto

"Michaelov povratak fantastičan je za F1"

Antonija Pavlić • petak, 25.12.2009.
"Michaelov povratak fantastičan je za F1"
Foto: Hasan Bratic

Vodeći čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone priznao je kako je znao za veliki povratak Michaela Schumachera u svijet oktanskog sporta, te taj njegov potez okarakterizirao odličnim za F1...

Prvi čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone nije mogao skriti oduševljenje povratkom sedmerostrukog svjetskog prvaka za upravljač bolida F1.

Michael Schumacher u dobi od 41 godine potpisao je s Mercedesom GP trogodišnji ugovor vrijedan 20 milijuna funti i u momčadi će se pridružiti Fincu Nici Rosbergu, sinu negdašnjeg svjetskog prvaka Kekea Rosberga.

"Fantastično je za svijet Formule 1 što se Michael vratio, a to je dobro i za njega samog. Koncem 2006. oprostio se jer je nakon godina vožnje bio zasićen, no sada je ponovno u punoj snazi i prepun motivacije. Siguran sam da ćemo s njim u sportu imati pregršt uzbudljivih utrka u 2010. godini. Nema dvojbe da je jedan od najboljih produkata koje je F1 ikada dala", rekao je Ecclestone.

Koliko je prije ostalih znao za vijest godine u automobilskom sportu? "Znao sam, ali tek nešto ranije no što je saznao svijet. Kružile su spekulacije o tome dosta dugo, a poznavajući Michaela bio sam siguran kako će se te najave obistiniti ukoliko ostvari zadovoljavajuću fizičku spremu."

Upitan vjeruje li da Schumi sljedeće sezone može upisati i pobjedu odgovorio je: "Zaboravite osvajanje utrka, Schumacher će ponovno biti svjetski prvak! Zasigurno će biti od velike koristi momčadi Mercedesa, u razvoju samog bolida, jer smo vidjeli u prošlosti kako je bio zadovoljan samo kada bi bolid bio u savršenom stanju. Sačuvat će im mnogo vremena svojim iznimnim tehničkim poznavanjem i vozačkim vještinama. Izravno će od toga prosperirati i Nico Rosberg."

Sezona koja je pred nama mogla bi biti veoma zanimljiva gledajući samo postave momčadi - Alonso i Massa u Ferrariju, Button i Hamilton u McLarenu, Schumacher i Rosberg u Mercedes GP-u...

"Siguran sam da će navijači uživati jer nam sve govori da će naredna sezona biti jedna od najuzbudljivijih u povijesti. Upravo to nam je i bila intencija; F1 je iznimno jak brand i ponovno je demonstrirala kako se može pojačati i samo unutar svojih redova."

Bivši svjetski prvak, Damon Hill drukčijeg je mišljenja; Britanac smatra kako će se Schumacher brzo po startu sezone podsjetiti zašto se 2006. oprostio.

"Siguran sam da će Michaelu u jednom dijelu sezone biti veoma teško i na neki način neugodno - podsjetit će ga na činjenicu zašto se jednom već oprostio. Bit će to veliki test mogućnosti za njega."

No, usprskos svemu tome i Hill se slaže kako će biti veliki konkurent ostalim vozačima. "S 41 godinom na plećima opasno ste se približili svom sportskom kraju, no ovdje je riječ o nevjerojatnom individualcu koji za upravljačem sjedi praktički cijeli život i zasigurno mu je nedostajalo natjecateljsko utrkivanje. Sada ima sjajnu priliku u svoje vitrine dodati još koji naslov svjetskog prvaka."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.12.2009. u 21:33
    naravno da je zadovoljan. 100% pune tribine za cijelu sezonu. naprijem schumi..
    Obrisan korisnik