Zimski sportovi

Bob četverosjed ide u Vancouver

Sportnet • utorak, 22.12.2009.
Bob četverosjed ide u Vancouver

Nakon američke turneje i sedam utrka na Amerika kupu, hrvatski bob četverosjed plasirao se na Zimske olimpijske igre 2010. u Vancouveru (12. - 28. veljače), iako se službena potvrda očekuje 17. siječnja 2010.

Posada boba četverosjeda u sastavu Ivan Šola, Slaven Krajačić, Mate Mezulić, Igor Marić i Andras Haklits u SAD je otišla s ciljem ispunjenja olimpijske norme, a trenutačno zauzimaju 27. mjesto, što je među 30 posada koje imaju pravo nastupa na ZOI.

Naime, prema sustavu kvalifikacija za ZOI u Vancouveru, normu ostvaruje 30 posada boba četverosjeda prema FIBT rankingu u sezoni 2009/2010., i to tri države po tri posade, sedam država po dvije posade i sedam država po jednu posadu. Kvalifikacijska natjecanja su Svjetski kup, Europa kup i Amerika kup, a hrvatska posada imala je pravo nastupa na Europa kupu i Amerika kupu, a za FIBT ranking se računa sedam najboljih rezultata u sezoni 2009/2010.

Hrvatskom bobu četverosjedu još predstoji nastup na Europa kupu 17. siječnja 2010. u Cesani (Italija), kada se i zatvara lista olimpijskih kvota, a naši konkurenti za nastup na ZOI su Srbija, Lihtenštajn i Japan koji imaju vrlo male šanse za osigurati nastup u Vancouveru kroz kvalifikacijsko natjecanje u Cesani.

Hrvatski olimpijski odbor predviđa da će u Vancouveru nastupiti 18 sportaša, od čega 10 u alpskom skijanju, dvoje u bitalonu, dvoje u nordijskom skijanju i četvero u bobu, a 26. siječnja 2010. znat će se konačan sastav hrvatske olimpijske delegacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.12.2009. u 01:28
    još da nam je hokejaška momčad tamo, bilo bi čuda :D
    Obrisan korisnik