Zimski sportovi

Detroit dobio utakmicu, izgubio Zetterberga

Krešimir Ferlak • petak, 18.12.2009.
Detroit dobio utakmicu, izgubio Zetterberga

Detroit Red Wingsi su stigli do četvrte uzastopne pobjede, ali su izgubili još jednog igrača. U pobjedi nad Tampom ozlijedio se Henrik Zetterberg. San Jose je vratio vrh zapada pobjedom nad Anaheimom, uz istovremeni poraz Los Angelesa, dok su Rangersi uzvratili Islandersima za poraz od dan ranije.

Aktualni viceprvaci igraju sve bolje, ali problemi sa ozljedama se nastavljaju. Protiv Tampe su Red Wingsi odigrali čvrstu utakmicu, iskoristili svoje šanse, zatvorili prilaze vratima i slavili s uvjerljivih 3:0. U devetoj minuti su domaći Red Wingsu stigli do vodstva, kada je na asistenciju Briana Rafalskog zabio Drew Miller. Utakmica je riješena u posljednjoj trećini. Sredinom trećeg perioda Detroit je odigrao dvije dobre akcije i završio priču.

Prvo je zabio Todd Bertuzzi, a ubrzo nakon njega precizan je Patrick Eaves. Gosti na ovo nisu imali odgovor, ali Mattias Ohlund je imao odgovor na jednu akciju Henrika Zetterberga. Bio je to čisti start, ali Zetterberg je nekoliko minuta ostao ležati na ledu, a na kraju je završio u bolnici na dodatnim pretragama. On je već osmi ozlijeđeni igrač Detroita, jer su izvan stroja već Franzen, Filppula, Williams, Kronwall, Cleary, Ericsson i Helm. Stvarno pomalo nevjerojatan niz nesreća za Red Wingse, ali za sada se uspješno nose sa njima.

Rangersi su uzvratili Islandersima na pravi način za poraz od dan ranije u svojoj dvorani. Ryan Callahan je postigao dva pogotka uz dvije asistencije, Marian Gaborik je zabio jednom i dva puta asistirao, dok je Henrik Lundqvist upisao 35 obrana u uvjerljivoj 5:2 pobjedi. Za Rangerse su još zabili Drury i Anisimov, dok su utješne pogode za domaće Islanderse postigli MacDonald i Nielsen.

San Jose je pobjedom nad Anaheimom vratio primat na Zapadu. Opet je fantastičan bio Joe Thornton, koji je postigao dva pogotka i dodao dvije asistencije. Za Sharkse su zabili i Marleau te Setoguchi, dok je jedini strijelac za Duckse bio Ryan Getzlaf. Sharksima je pomogao i Calgary koji je sa 2:1 svladao Los Angeles Kingse. Pogodak za vrijednu pobjedu Flamesa postigao je Nigel Dawes početkom trećeg perioda.

Pittsburgh je slavio u Philadelphiji nakon penala, a ključni je zabio Kris Letang. Bila je to druga pobjeda Penguinsa nad velikim rivalima u zadnja tri dana. Penali su trebali i Phoenixu da svlada Columbus, a tu je junak bio Robert Lang. Atlanta je u produžetku golom Richa Peverlya dobila Dallas, a Patric Hornqvist je dvaput zabio za Nashville u pobjedi nad Edmontonom. Minnesota je sa 3:1 slavila u Montrealu, a istaknuo se Niklas Backstrom na vratima Wilda sa 30 obrana.

NHL, rezultati, 17.12.2009: Montreal – Minnesota 1:3, NY Islanders – NY Rangers 2:5, Philadelphia – Pittsburgh 2:3 (SO), Atlanta – Dallas 6:5 (OT), Columbus – Phoenix 1:2 (SO), Detroit – Tampa Bay 3:0, Calgary – Los Angeles 2:1, Edmonton – Nashville 3:6, San Jose – Anaheim 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!