Nogomet

Barcelona u finalu Svjetskog prvenstva

Marin Vuković • srijeda, 16.12.2009.
Barcelona u finalu Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Nogometaši Barcelone branit će čast europskog nogometa u finalu Svjetskog klupskog prvenstva, koje se ovoga tjedna igra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Španjolski je i europski prvak u polufinalu zasluženo svladao predstavnika Sjeverne i Srednje Amerike, meksičku momčad Atlante.

Barcelona je u polufinalnoj utakmici protiv Atlante Futbol Cluba potpuno zasluženo došla do pobjede od 3:1, premda je već nakon nekoliko minuta morala hvatati rezultatski zaostatak. Europskog je prvaka u petoj minuti utakmice iznenadio Guillermo Rojas, prebacio Victora Valdesa i potom pospremio loptu u praznu mrežu.

Na primljeni pogodak europski je prvak reagirao svojom karakterističnom igrom koja je pred vratima meksičke momčadi iznjedrila brojne prilike, a posebno je opasan bio Zlatan Ibrahimović. Napadačka igra isplatila im se deset minuta prije odlaska na odmor, i to nakon kornera Xavija kojeg je Yaya Toure skrenuo prema Sergiju Busquetsu, a ovaj Barceloni donio izjednačenje.

Vezane vijesti

Ključni trenutak utakmice zbio se u 53. minuti, kada je u igru uz ovacije s tribina ušao Lionel Messi, kojemu je za pogodak bilo potrebno samo dvije minute. Nakon dodavanja Ibrahimovića, omaleni se Argentinac riješio svoga čuvara, zaobišao vratara i poslao loptu u mrežu za 2:1.

Utakmica je riješena u 67. minuti, kada je Pedro postigao treći Barcelonin pogodak i osigurao Španjolcima finalni ogled s Južnoameričkim predstavnikom Estudiantesom. Ta je utakmica na rasporedu 19. prosinca, a istoga dana igra se i ogled za treće mjesto između Atlante i Pohang Steelersa.

Svjetsko klupsko prvenstvo, polufinale:
Barcelona - Atlante Futbol Club 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!