Zimski sportovi

"Morali smo biti dobri"

Antonija Pavlić, Borna Rupnik • ponedjeljak, 14.12.2009.
"Morali smo biti dobri"
Foto: Dejan Popek

Medveščakov trener Ted Sator bio je vidno zadovoljan visokom pobjedom protiv Jesenica, no svjestan je da do kraja ima još velik broj utakmica te da treba nastaviti istim ritmom...

Hokejaši Medveščaka na najljepši su se mogući način oprostili od svoje publike na dva tjedna. Do Božića idu na još tri teška gostovanja u Austriju i Sloveniju te je utakmica protiv Jesenica (7:2) zato imala dodatnu težinu.

"Morali smo danas biti dobri, ovo nam je bila posljednja domaća utakmica prije blagdana, a slijede nam teški ispiti na tuđim terenima", složio se trener Ted Sator.

Iako su svjetla pozornice pripala napadačima, posebno Aaronu Foxu, Sator je istaknuo - vratara: "Robert Kristan je bio vrlo dobar u trenucima kada smo ga najviše trebali".

Utakmicu protiv Slovenaca dugo će pamtiti i Christopher Powers, koji je postigao svoj prvi pogodak u profesionalnoj karijeri. "Powers je bio marljiv na obje strane terena. Prvi gol nikada se ne zaboravlja. Danas je bio posebno koristan u napadu, a bude li trebalo uvijek ga možemo vratiti u obranu", pohvalio ga je trener.

Osvrnuo se i na napredak protivničke momčadi: "Treba im čestitati, grade vrlo dobru momčad. Nije lako protiv njih i uvjeren sam da će u nastavku sezone mnogima otkinuti bodove".

Čini se da je Sator na dobrom putu da ostvari najave o ispravljanju nedostataka u Medveščakovoj momčadi. "Mijenjali smo neke stvari i poradili na tri problema na koje sam ranije ukazao. Međutim, trebamo tako i nastaviti te pružati discipliniranu igru", zaključio je.

Njegov kolega na klupi Jesenica, Mike Posma, nije tražio nikakva opravdanja za uvjerljiv poraz, premda je nakon dvije uzastopne pobjede njegova momčad silno željela dobar rezultat u Zagrebu: "Bila je to vrlo teška utakmica za nas. Mislio sam da smo spremni za ovakvu bitku, no previše smo griješili i Medveščak je to znao iskoristiti".

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!