Zimski sportovi

Görgl: "Lijep je osjećaj pobijediti Vonn"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 07.12.2009.
Görgl: "Lijep je osjećaj pobijediti Vonn"
Foto: Nikola Movrić

Elisabeth Görgl prvu superveleslalomsku pobjedu u karijeri ostvarila je baš u "nezgodno" vrijeme - za tri stotinke sekunde pobijedila je Amerikanku Lindsey Vonn, spriječivši ju tako od novog ulaska u skijašku povijest svoje zemlje...

Lindsey Vonn tri stotinke sekunde nedostajale su da se još jednom upiše u povijest i prvi puta svojoj zemlji donese tri redane pobjede. U kanadskom Lake Louiseu ovoga je tjedna premoćno slavila u dva spusta, no u superveleslalomu ju je za djelić sekunde nadmašila Elisabeth Görgl.

"Znam da sam skijala dobro. Malo me boli ovaj 'poraz' jer sam se nadala da ću tjedan završiti s pobjedom, no možemo to gledati i s druge strane - tri stotinke sekunde uistinu su neznatna razlika. Treptaj okom ili refleksno pomicanje prsta", rekla je Amerikanka.

"Trebao mi je jedan ovakav fenomenalan tjedan nakon lošeg skijanja u Aspenu. Sada znam da sam u pravoj formi, imam iznimno brz i kvalitetan materijal i mogu pobjeđivati. Nisam nezadovoljna drugim mjestom", zaključila je nakon Beaver Creeka vodeća skijašica svijeta.

Slavljenica Elisabeth Görgl ostvarila je prvu superG pobjedu u karijeri, uz dvije u veleslalomu. "Na startu sam osjetila da mogu napraviti nešto više. Možda se činilo kao da napadam svaka vrata, no to u stvarnosti i nije bilo baš tako, više sam mišljenja da je to dojam budući da je sam moj način skijanja dosta agresivan. Htjela sam odraditi 'čistu' vožnju, pustiti skiju, i upalilo je."

Lindsey Vonn imala je pred Görgl veliku prednost u gornjem i srednjem dijelu staze, no u cilj je ušla s 0.03 u plusu, što je na većinu lica promatrača navuklo izraz iznenađenja. "Moram priznati da sam se iznenadila vidjevši Vonnin rezultat, no osjećaj slavlja je dobar. Ova pobjeda važna je i za cijelu austrijsku momčad; imamo velika očekivanja od ove sezone, a u posljednjih nekoliko utrka nismo bili na pravoj razini".

Postolje je na trećoj poziciji popunila Francuskinja Ingrid Jacquemod kojoj je to prvi veliki rezultat u Svjetskome kupu nakon 2005, te premijerni podij u superveleslalomu.

"Prošlo je puno vremena od kada sam se posljednji put našla na postolju, i zbog toga moram biti presretna s ovim rezultatom. Prošla sezona bila je teška za mene, nadajmo se da ovaj početak signalizira nešto bolje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!