Zimski sportovi

Toronto srušio Montreal, Gustavsson u bolnici

Krešimir Ferlak • srijeda, 02.12.2009.
Toronto srušio Montreal, Gustavsson u bolnici

Noćas je odigran još jedan "vječni" derbi između velikih rivala u kojem je Toronto slavio u Montrealu, ali susret je obilježio i njihov vratar Jonas Gustavsson. San Jose je nastavio sa pobjedama, kao i njegov prvi pratitelj na Zapadu – Chicago.

Toronto Maple Leafsi odigrali su jedno od najboljih utakmica sezone i slavili na gostovanju u Bell Centreu kod Montreala. Već u prvom periodu dalo se naslutiti da bi to mogla biti večer gostiju iz Toronta. U desetoj minuti susreta Maple Leafse je do vodstva doveo Colton Orr, a tri minute kasnije prednost je povećao branič Jeff Finger. Odličan je u prvoj trećini bio Jonas Gustavsson na vratima Toronta. Međutim, on nije nastavio susret.

Naime, po završetku perioda osjetio je pojačani rad srca i odmah je prebačen u bolnicu. Švedski novak u redovima Toronta imao je operaciju na srcu prije dva mjeseca, a sada su se problemi, izgleda, vratili. "Prenoćit će u bolnici, a sutra se vraća u Toronto. Ipak, ne očekujemo da je nešto previše ozbiljno", rekao je trener Toronta Ron Wilson. Gustavssona je na vratima zamijenio Joey MacDonald.

MacDonald je nastavio posao koji je započeo Gustavsson i do kraja je sačuvao mrežu Toronta netaknutom. Konačan rezultat postavio je Matt Stajan sredinom drugog perioda i tako je Toronto kući otišao sa uvjerljivom 3:0 pobjedom i dva boda u džepu. Zabrinutost je zbog Jonasa Gustavssona ipak i dalje prisutna i svi se nadaju da će ovaj odlični, mladi švedski vratar, što prije opet stati na gol.

Prvi puta nakon velike razmjene koja se odvila krajem ljeta, Dany Heatley je zaigrao protiv svog bivšeg kluba, Ottawe. Ipak, s obzirom da se igralo u Kaliforniji, nije bilo prevelikog pritiska. Sharksi su slavili sa 5:2, a Heatley je upisao dvije asistencije. Patrick Marleau je bio junak sa dva pogotka, a za San Jose su još zabili McGinn, Clowe i Malhotra. Za Senatorse je dva puta zabio Milan Michalek koji je bio dio razmjene za Heatleya, i koji se na pravi način predstavio bivšim navijačima.

Odličnu utakmicu odigrali su Chicago i Columbus, a riješena je nakon penala kada je Brent Seabrook kao 22. izvođač donio pobjednički gol! Susret je, inače, završio 3:3! Kris Versteeg je nakon fenomenalnog prodora sa igračem manje doveo Chicago do vodstva, a Blue Jacketsi su okrenuli preko Vermettea i Pahlssona. Ubrzo je Sharp izjednačio, a novu prednost gostima na samom početku trećeg perioda donio je Russell. Izjednačio je Jonathan Toews i susret je otišao u produžetak, pa do penala koje je u korist domaćih riješio Seabrook.

Pogotkom Brada Richardsona dvije minute prije kraja Los Angeles je slavio u Anaheimu. Kingsi su dominirali od početka i ubrzo vodili sa 2:0 golovima Parsea i Williamsa. Za Duckse je smanjio Perry, a dva razlike Los Angelesu je vratio Jones. Izjednačili su Whitney i Marchant, a slavlje i važna dva boda gostima je donio gore spomenuti Richardson.

NHL; rezultati, 1.12.2009: Montreal – Toronto 0:3, Chicago – Columbus 4:3 (SO), Anaheim – Los Angeles 3:4, San Jose – Ottawa 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!