Zimski sportovi

Chicago nastavio niz

Krešimir Ferlak • nedjelja, 22.11.2009.
Chicago nastavio niz

Subota je, kao i obično, bila uzbudljiva i prepuna zanimljivih rezultata. Toronto je kod kuće dobio Washington, Detroit je slavio u Montrealu, dok je Chicago kod Edmontona upisao šestu uzastopnu pobjedu.

Toronto je napokon odigrao pravu utakmicu i uz odličnog Vesu Toskalu na vratima, stigli su do pobjede nad Washington Capitalsima, vodećom momčadi Istočne konferencije. Susret je praktički cijelo vrijeme bio vrlo izjednačen, a do vodstva su prvi stigli gosti iz glavnog grada SAD-a. Krajem prvog perioda zabio je Alex Ovečkin. Izjednačenje je stiglo pred kraj drugog dijela, a strijelac za Leafse je Niklas Hagman.

Nakon toga su na scenu stupili vratari. Toskala je do kraja sakupio 31 obranu, a s druge strane, Simeon Varlamov je zaustavio čak 39 pokušaja domaćih igrača. Otišlo se u produžetak, pa dalje sve do penala, gdje su uspješniji bili hokejaši Toronta. Phil Kessel i Hagman su zabili i donijeli dva boda, a Toskala je zaustavio oba pokušaja Washingtonovih igrača. Ovom pobjedom se Toronto nije puno napredovao u poretku, ali će sigurno mnogo značiti za samopouzdanje ekipe Rona Wilsona.

U petak je Detroit kod kuće ispustio pobjedu nad Floridom, a iako se sličan scenarij ponavljao i u Montrealu, Red Wingsi su ipak uzeli dva boda. Opet je Detroit vodio, cijelo vrijeme bio bolja momčad, ali slavili su tek nakon penala. Brad Stuart i Pavel Datsyuk su zabili u prvom periodu za lijepu prednost gostiju, a Montreal se vratio u trećoj golovima Mikea Cammallerija. Red Wingsi su uputili gotovo dvostruko više udaraca na gol (35 – 18), ali završilo je 2:2.

Ovdje su, također, odlučivali penali, a Detroit je slavio zahvaljujući golovima svojim najvećih zvijezda, Dacjuka i Zetterberga. Treba reći da je Detroit pogodila i nova ozljeda. Niklas Kronwall, njihov dosad možda i najbolji branič, ozlijedio je koljeno sredinom prvog perioda i čini se da ga duže vrijeme neće biti na ledu.

Nema problema za Chicago Blackhawkse. U Edmontonu su stigli do šeste uzastopne pobjede i uvjerljivo drže vodeće mjesto divizije Central. Jonathan Toews i Patrick Kane su odigrali odličan susret i predvodili Chicago do pobjede. Toews je zabio dvaput uz jednu asistenciju, dok je Kane upisao pogodak i dodavanje. Za Chicago su još zabili Versteeg i Madden, a kod domaćih su strijelci bili Souray i Penner za konačnih i uvjerljivih 5:2 gostiju iz Chicaga.

Pittsburgh se pobjedom u Atlanti od 3:2 vratio na vrh svoje divizije. Pomalo neočekivani junak bio je iskusni branič Martin Skoula koji je postigao dva pogotka za Penguinse. Napomenimo da je Ilija Kovalčuk zaradio isključenje do kraja utakmice, što je jako odmoglo Atlanti u lovu na izjednačenje. Dva pogotka postigao je i Daniel Alfredsson u 5:3 pobjedi svoje Ottawe nad Buffalom. Uz Alfredssona odličan je bio i Filip Kuba koji je postigao pogodak uz tri asistencije.

San Jose je slavljem u Anaheimu još malo podebljao svoje prvo mjesto u ligi. Dany Heatley je u tom susretu postigao svoj već 18. pogodak u sezoni. Calgary je dobio Los Angeles, a kapetan Flamesa Jarome Iginla je u pobjedu ugradio hat-trick! Kod kuće su slavili Carolina, Phoenix, Dallas, Nashville i St.Louis, dok je Florida nanijela novi poraz Rangersima u njihovoj dvorani. Panthersima je inače, to bila treća uzastopna pobjeda.

NHL, rezultati, 21.11.2009: Los Angeles – Calgary 2:5, Toronto – Washington 2:1 (SO), Montreal – Detroit 2:3 (SO), Ottawa – Buffalo 5:3, NY Rangers – Florida 2:3, Carolina – Tampa Bay 3:1, Atlanta – Pittsburgh 2:3, St.Louis – NY Islanders 4:1, Nashville – Columbus 4:3 (SO), Dallas – New Jersey 5:3, Phoenix – Philadelphia 3:1, Edmonton – Chicago 2:5, Anaheim – San Jose 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!