Zimski sportovi

Heatley kao u najboljim danima

Ante Jukić • subota, 21.11.2009.
Heatley kao u najboljim danima
Foto: EPA

Sve je noćas u najjačoj hokejskoj ligi svijeta bilo u znaku broja tri. U toliko utakmica, naime, slavile su domaće momčadi, jednak broj pobjeda otišao je i na stranu gostiju, a sve je zaokružio sjajni Dany Heatley, koji je s tri pogotka predvodio svoje San Jose Sharkse do pobjede nad Philadelphijom...

Puno je prašine i rasprava podignuo ovoljetni transfer Danyja Heatleya iz Ottawe u San Jose. Jedan od najboljih napadača svijeta novijeg doba posljednje se dvije sezone pomalo zasitio života u kanadskoj prijestolnici, te je potražio novi izazov, što je momčad iz Kalifornije objeručke prihvatila. Iako su mnogi stručnjaci skeptično gledali prema Danyjevoj odluci, smatrajući ovaj prelazak početkom silazne putanje njegove karijere, ubojiti Kanađanin u San Joseu se snašao odlično, rekli bi smo - kao morski pas u vodi.

Kruna dosad odlične sezone stigla je u noćašnjem dvoboju protiv Philadelphia Flyersa, u kojem je Heatley svojim devetim NHL hat-trickom trasirao Sharksima put do pobjede. Nakon što se poveli 1:0 (Briere), Flyersi su cijelu utakmicu hvatali zaostatak domaće momčadi, a najbliže što su eventualnim bodovima stigli bio je pogodak Girouxa, njegov drugi na utakmici, za 4:3 deset i pol minuta prije kraja. No, samo nekoliko minuta kasnije Heatley je postigao svoj treći pogodak, zatim se u listu strijelaca upisao i Clowe, i bilo je to konačnih 6:3 za Sharkse.

Osim spomenutih Heatleya i Clowea, pogotke za pobjedničku momčad postigli su Malhotra i Marleau, a vrijedi spomenuti i odličnog Joea Thorntona, koji je upisao čak četiri asistencije. Inače, noćašnji dvoboj bio je Flyersima prilika za prekid desetogodišnjeg posta kad su pobjede u San Joseu u pitanju (zadnja je bila 15.2.1999.), no momčad iz Philadelphije ipak će se morati strpjeti još malo.

Strpljenje je, pak, ove sezone prijeko potrebno navijačima Detroit Red Wingsa, koji nikako dočekati vidjeti svoju momčad u najboljem izdanju. Aktualni viceprvaci upisali su noćas drugi uzastopni poraz na domaćem ledu, a kakvu-takvu utjehu može im pružiti tek činjenica da su ovog puta uspjeli uzeti barem bod. Red Wingsi su protiv Panthersa poveli krajem druge trećine preko Dacjuka, 12 minuta prije kraja stvari je na početak vratio Weiss, dok je veliko slavlje gostima s Floride u produžetku osigurao McCabe.

Dodatnih pet minuta bilo je noćas sretno i za Boston Bruinse, koji su zahvaljujući pogotku Bergerona odnijeli oba boda iz Buffala, a gostujuću su pobjedu, i to pomalo neočekivano, slavili i Montreal Canadiensi, s tijesnih 3:2 bolji od Ovečkinovih Capitalsa.

Vancouver Canucksi na domaćem su ledu sve do šeste minute posljednje trećine gledali u leđa Coloradu (1:2), da bi do kraja utakmice nanizali čak četiri pogotka i slavili s uvjerljivih 5:2. Dvostruki strijelac u redovima kanadske momčadi bio je Ehrhoff.

U posljednjoj utakmici večeri, Minnesota Wildsi su rezultatom 3:2 svladali NY Islanderse, a prvo ime susreta bio je iskusni Owen Nolan, koji je postigao dva pogotka.

NHL, rezultati, 20.11.2009: Washington - Montreal 2:3, Buffalo - Boston 1:2 (OT), Detroit - Florida 1:2 (OT), Minnesota - NY Islanders 3:2, Vancouver - Colorado 5:2, San Jose - Philadelphia 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!