Zimski sportovi

"Ovako gladni moramo biti uvijek"

Ivor Krapac • petak, 20.11.2009.
"Ovako gladni moramo biti uvijek"
Foto: Davor Sajko

Utakmica u kojoj su grizli i borili se od početka do kraja nije prošla bez nagrade hokejašima Medveščaka. Medvjedi su protiv Vienna Capitalsa zaustavili niz od četiri poraza u EBEL ligi, nije bilo lako, ali kada je gusto još je i slađe...

"Bila je to prava utakmica, izjednačena do treće trećine bez obzira na njihove probleme s nedostatkom igrača. Pobjeda je mogla otići na bilo koju stranu", kazao je trener Medvjeda Enio Sacilotto nakon prekida niza poraza: "Zadovoljan sam kako smo se borili, to nam je nedostajalo u nekim utakmicama, a treba nam svaki dan. Ovako smo igrali prije stanke, trudili smo se cijelo vrijeme, dobivali i gubili, dok nakon pauze to nije bilo najbolje."

Kratki prekid lige zbog reprezentativnih utakmica malo je usporio Medvjede, no srećom, nastup protiv Vienne najavio je povratak na staro: "Bez obzira na rezultat, pristup nam je bio pravi. Svi su se trudili, svi su bili gladni, to nam treba u svakoj utakmici s obzirom na momčad koju imamo."

Vezane vijesti

"Posebno sam sretan zbog T.J.-a, nije ga htio gol, a danas je zabio dva, oba velika", pohvalio je Sacilotto dvostrukog strijelca Guidarellija: "Ovo nam je bilo potrebno, moramo tu i tamo dobiti nekoliko utakmica, treba nam za to osmo mjesto."

Svoju ulogu je ovog puta odigrala i treća linija u kojoj je trener posebno izdvojio Sašu Rajsara: "Nisam se ustručavao ubaciti Sašu na kraju kada su izvukli golmana, znao sam da je u stanju blokirati udarac i zubima - ima veliko srce, možda najveće u momčadi." S obzirom na probleme s ozljedama, koje su uhvatile i Lovrenčića (vrat) i Sandrocka (rebro), dobro je imati što više izbora, treća postava će puno pomoći.

T.J. Guidarelli bio je očekivano sretan nakon dva gola na putu do pobjede: "Jasno je da Vienna nije došla ovamo da nam prepusti pobjedu, imaju odličnu momčad - bez obzira nedostaje li im puno igrača ili ne, znali smo da neće biti lako. Neke utakmice koje smo mogli dobiti nisu završile sretno za nas, danas smo se borili, trudili smo se da navijači budu zadovoljni, a ako bude sreće, cilj je bio i dobiti utakmicu. U susretu s ovakvim protivnikom nikad ne znaš kako će ispasti, poklopilo se da smo pobijedili, a nadam se da ćemo ovako i nastaviti."

"Imamo dosta iskusnih u momčadi, ne očekujemo da ćemo biti na osmom mjestu, želimo dobiti svaku utakmicu, nikome se ne predajemo unaprijed", dodao je Guidarelli o pristupu koji je ovog puta urodio plodom.

Gostujući trener Kevin Gaudet bio je svjestan da njegovu momčad u Zagrebu ne čeka lak posao: "Medveščak je imao nekoliko poraza u nizu, znao sam da će biti gladni pobjede, borili su se za svaki pak. Što se nas tiče, u posljednjih mjesec dana smo bez pet do devet igrača u svakoj utakmici, nešto takvo još nisam doživio, a tijekom ove utakmice izgubio sam i Davida Rodmana u prvoj trećini."

"Kada igraš s osam napadača i pet obrambenjaka mjesec dana, a ovo nam je bila četvrta utakmica u sedam dana, nije lako", nastavio je Gaudet: "Prije svake utakmice vjerujem u pobjedu, dobili smo Salzburg bez osam i Linz bez devet igrača, no ne možeš tako uvijek. Zagreb je bio gladan uspjeha, vidjelo se to i na klupi, vidjelo im se u očima, borili su se za pobjedu."

"Nepriznati golovi? Jednostavno je odgovoriti, mislim da je naš gol bio, a Medveščakov nije", našalio se trener Vienne: "Morao bih vidjeti snimku, još nisam, tijekom utakmice se sve događa tako brzo da s klupe to nisam mogao vidjeti."

Slovenac David Rodman doživio je svoj prvi poraz u Zagrebu, a nakon utakmice i on se osvrnuo na probleme koji prate njegovu momčad: "Teško je kada nema toliko igrača, to nas prati u posljednjih 10-15 utakmica, bili smo umorni i Medveščak je zaslužio bodove. Pored toga, navijači su im sigurno dodatni igrač, glasni su, podržavaju ih, plus su za njihovu momčad."

EBEL

  • Rezultati
  • Ljestvica

24. kolo

Alba Volán3:2LIWEST BW Linz
Red Bull Salzburg4:3 *Graz 99ers
KAC5:1Telemach Olimpija
Acroni Jesenice3:4Villacher SV
Medveščak4:2Vienna Capitals
1Graz 99ers 54197:132+6577
2Red Bull Salzburg 54203:158+4571
3Vienna Capitals 54193:156+3770
4LIWEST BW Linz 54176:150+2669
5Villacher SV 54162:174-1260
6KAC 54166:159+757
7Alba Volán 54165:184-1957
8Medveščak 54160:182-2257
9Acroni Jesenice 54148:205-5739
10Telemach Olimpija 54141:211-7037

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.11.2009. u 23:51
    Medvjedi su se probudili iz zimskog sna! Ima još 30 utakmica, sa širinom koju sad imamo biti ćemo sve bolji. Idemo u doigravanje :)
    Obrisan korisnik