Zimski sportovi

Kad ne ide, ne ide

Borna Rupnik • utorak, 17.11.2009.
Kad ne ide, ne ide
Foto: Davor Sajko

Medveščak je nakon dvotjedne pauze opet napunio Ledenu dvoranu Doma sportova, no pravi razlog za slavlje imali su gosti. Red Bull je Medvjedima nanio četvrti uzastopni poraz (1:3) i tako im zadao još jedan nezgodan udarac u borbi za doigravanje...

Tri uzastopna poraza nisu donijela ništa dobrog Medveščakovim ambicijama koje se nalaze pod naslovom "plasman u doigravanje" te je susret protiv oslabljenog Red Bulla iz Salzburga dobio dodatnu težinu. U sastavu Medvjeda po prvi se puta našao kanadski branič Richard Seeley, koji je u Zagreb stigao tijekom reprezentativne stanke, a u zapisniku se pojavilo još jedno novo ime, ono mladog Slovenca Roka Jakopiča.

Austrijanci su zaigrali bez nekolicine ponajboljih igrača, no izostanak Jonathana Filewicha, Michaela Schiechla ili Marca Pewala nije se posebno osjetio na predstavi najskuplje momčadi EBEL lige. Unatoč nekoliko dobrih poteza Medveščaka, u uvodnim je minutama svaki prelazak gostiju u napadačku trećinu mirisao na pogodak, a Douglas Lynch dobrim ih je udarcem doveo u vodstvo.

Sredinom trećine Medveščak je uspio stvoriti pritisak koji je rezultirao jednom situacijom s igračem više i nekoliko gužvi pred golom Red Bulla, ali mreža se nije tresla. Ono što prošlo austrijsku obranu pohvatao je odlični David Leneveu. Nažalost, kraj prve dionice opet je pripao hokejašima iz Mozartovog grada: prvo od dva isključenja Joela Prpića u vrlo kratkom razdoblju kaznio je Dominique Heinrich, smjestivši odbijanac poslije udarca Michaela Trattniga iza leđa Roberta Kristana.

Početak druge trećine također nije ponudio pozitivni pomak. Suci su u najmanju ruku strogo na klupu za kažnjene poslali Sašu Rajsara i T.J. Guidarellija, što je pobudilo dodatni inat među bučnom publikom, no to nije moglo zaustaviti Red Bull. Brojčanu nadmoć u 3:0 nemilosrdno pretvara Ryan Duncan. Ipak, nada u povratak pojavila se samo tri minute poslije.

Isključenje je zaradio strijelac Duncan, a Brad Smyth je nakon samo dvadesetak sekundi iz blizine matirao Davida Leneveua, na dodavanje Robbyja Sandrocka. Medveščak se silno trudio držati igru u Red Bullovoj trećini, dok su Austrijanci nastavili prijetiti u brzim protunapadima koje je uglavnom morao zaustavljati Robert Kristan. No, rezultat se više nije mijenjao.

Doduše, nisu se Medvjedi predali. Borbenim su pristupom otvorili prostor za nekoliko dobrih kombinacija, ali je i Red Bull bio blizu četvrtom pogotku. Nisu popustili ni milimetar i ponovno su dokazali zašto ih se i uz poneki slabiji rezultat još uvijek smatra jednim od glavnih kandidata za naslov prvaka.

Utakmica je mogla skrenuti u vrlo neizvjesne vode u 50. minuti, kada je unatoč novoj kazni danas vrlo agresivnog Joela Prpića T.J. Guidarelli sam krenuo prema suparničkom čuvaru mreže, a obrana Red Bulla pritom ga je srušila. Sudac je odlučio da je taj potez bio vrijedan kaznenog udarca, ali Guidarelli nije smogao snage svladati Leneveua.

Sudačka je trojka u tom razdoblju zaradila zvižduke jer je na nekoliko vrlo spornih poteza ostala nijema, ali nije mogla previdjeti udarac Manuela Latuse koji je Sašu Rajsara složio na led. Međutim, petominutna kazna za hokejaša Red Bulla došla je prekasno - Robert Kristan je prije povlačenja na klupu opet morao braniti stopostotnu priliku, a ni dva igrača više na ledu nisu pomogla Medveščaku da barem još malo uljepša rezultat.

To, naravno, nije spriječilo navijače da kraj dvoboja dočekaju s pjesmom i na nogama, a prva sljedeća prilika za osvajanje važnih bodova pruža se u petak, kada u Ledenu dvoranu stižu Vienna Capitalsi.

EBEL

  • Rezultati
  • Ljestvica

23. kolo

Telemach Olimpija1:3Alba Volán
Villacher SV3:6Graz 99ers
Vienna Capitals4:5 *Acroni Jesenice
LIWEST BW Linz6:3KAC
Medveščak1:3Red Bull Salzburg
1Graz 99ers 54197:132+6577
2Red Bull Salzburg 54203:158+4571
3Vienna Capitals 54193:156+3770
4LIWEST BW Linz 54176:150+2669
5Villacher SV 54162:174-1260
6KAC 54166:159+757
7Alba Volán 54165:184-1957
8Medveščak 54160:182-2257
9Acroni Jesenice 54148:205-5739
10Telemach Olimpija 54141:211-7037

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.11.2009. u 00:07
    Idemo dalje, u doigravanje, najbolja ekipa i najbolja publika :)
    Obrisan korisnik