Zimski sportovi

Veličanstveni Zetterberg

Mario Majdić Natrlin • nedjelja, 15.11.2009.
Veličanstveni Zetterberg

Subota je uobičajeno bila dan kada je većina momčadi aktivna, a večer su obilježila dva švedska igrača. Henrik Zetterberg je postigao hat-trick u pobjedi Detroita nad Anaheimom, dok je isto napravio njegov imenjak Sedin za svoj Vancouver protiv Colorada. Pittsburghu se vratio Malkin, a s njim i pobjede.

Detroit je kod kuće svladao Anaheim na krilima Henrika Zetterberga, koji je imao večer karijere. Ovaj odlični napadač ju u trećem periodu, u razmaku od deset minuta postigao hat-trick, a još je pridodao i dvije asistencije. Ducksi su se dobro držali, ali na sve to ipak nisu imali odgovor. Naime, Anaheim je čak četiri puta dostizao vodstvo Red Wingsa, ali na zadnja tri pogotka domaćina nisu imali odgovor. Za Detroit su još zabili Cleary, Rafalski i Helm, dok su strijelci za Duckse bili Perry, Ryan, Lupul, te Ryan Getzlaf koji je i asistirao za ostala tri pogotka Anaheima i stigao već do 20 asista u sezoni, čime predvodi ligu.

Nakon četiri uzastopna poraza, aktualni prvaci su se vratili pobjedama. Najvažnija vijest je povratak Evgenija Malkina, koji je upisao tri asistencije i donio živost igri Pingvina. Iako su Penguinsi čak četiri puta vodili, Boston je pred kraj poveo, a Pittsburgh je spasio Bill Guerin, pogotkom u doslovno posljednjoj sekundi utakmice! Otišlo se u produžetak gdje je pobjedu Pittsburghu donio Pascal Dupuis, svojim drugim pogotkom u večeri. Za Penguinse su ranije strijelci bili McKee, Eaton i Crosby, dok su Bostonove pogotke postigli Wheeler,Ryder, Morris, Krejci i Sturm.

Drugi puta u sezoni Colorado je pao na svom ledu, a najzaslužniji za to je Henrik Sedin. Dok njegov brat Daniel još liječi ozljedu, Henrik igra odlično, a noćas je upisao prvi hat-trick karijere. Canucksi su do početka trećeg perioda već imali 4:0, a dva ta pogotka bila su djelo Sedina, a ostale su dodali Hansen i Schneider. Tek tada se probudio Colorado i smanjio golovima Svatosa i Hendricksa. Međutim, to je razljutilo Canuckse i u zadnjih deset minuta su još četiri puta pogodili mrežu Avs'a. Sedin je zabio svoj treći gol večeri, dva je dodao Bernier, a jedan Glass za prvu pobjedu Vancouver nakon tri poraza.

U Newarku su domaći Devilsi stigli zaostatak od dva pogotka protiv Washingtona i sa uvjerljivih 5:2 dostigli Capitalse na prvom mjestu Istočne konferencije. Fleischmann i Perreault su zabili u prvih pet minuta za goste, ali od tada je sve u znaku Devilsa koji su napunili mrežu gostiju. Pogotke je postiglo pet različitih igrača, što još jednom potvrđuje da cijela momčad New Jerseya igra odlično. Strijelci su bili White, Parise,Langenbrunner, Halischuk i Murphy i tako Devilsi pomalo iznenađujuće predvode Istok.

Rangersi su nakon penala slavili u Ottawi, a pobjedu im je donio mladi Pa Parenteau, koji je zabio ključni kazneni udarac. Calgary se sa uvjerljivih 5:2 prošao kroz Toronto, a dva puta je zabio Jarome Iginla. Dva puta je zabio i Steve Sullivan u pobjedi Nashvillea nad Montrealom, u susretu gdje su Predatorsi uputili čak 55 udaraca na vrata Canadiensa! San Jose je nastavio sa pobjedama slavljem u St.Louisu, dok je Buffalo isto napravio pobijedivši Philadelphiu. Florida je nakon penala dobila Islanderse, a Los Angeles Tampu, dok je Phoenix kod kuće sa 3:2 slavio protiv Dallasa.

NHL, rezultati, 14.11.2009: Ottawa – NY Rangers 1:2 (SO), Toronto – Calgary 2:5, New Jersey – Washington 5:2, Philadelphia – Buffalo 2:3, Florida – NY Islanders 5:4 (SO), Detroit – Anaheim 7:4, Pittsburgh – Boston 6:5 (OT), Tampa Bay – Los Angeles 1:2 (SO), St.Louis – San Jose 1:3, Nashville – Montreal 2:0, Phoenix – Dallas 3:2, Colorado – Vancouver 2:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!