Zimski sportovi

Vratio se Gaborik, ozlijedio Ovečkin

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 02.11.2009.
Vratio se Gaborik, ozlijedio Ovečkin

Četiri utakmice odigrane su ove nedjelje u Nhl-u. Rangersi su željno očekivali povratak Gaborika, a on je to učinio na najbolji način. Capitalsi su izgubili utakmicu i najboljeg igrača, Vancouver je svladao Colorado, dok se San Jose lako obračunao s Carolinom.

Odlična utakmica odigrana je u Verizon Centreu u Washingtonu, a domaćini su na kraju ostali poraženi od Columbusa, ali i bez najboljeg igrača. Naime, Alex Ovečkin je napustio susret početkom drugog perioda. Ozljeda je zasad tajnovita, jedino se zna da se radi o gornjem dijelu tijela, njihov poznati upper body, a iz kluba su izjavili da će se više znati sutra ili preksutra. Vjerojatno će biti vrlo pažljivi sa objavama bilo kakvih informacija, kako to već obično biva. Inače, u trenucima ozljede Ovečkina njegovi Capitalsi su vodili pogotkom Nicklasa Backstroma, a nakon toga se bude i gosti iz Ohia.

Na početku perioda zabio je Rick Nash, a na samom kraju R.J. Umberger i gosti su bili u prednosti nakon 40 minuta igre. Međutim, u prvih deset minuta trećeg perioda Brooks Laich sa dva pogotka vraća prednost domaćima, ali tri minute nakon toga Raffi Torres opet izjednačuje. Quintin Laing je tri i pol minute prije kraja donio novu prednost Capitalsima, a produžetak su Blue Jacketsi izborili 23 sekunde prije kraja novim pogotkom Torresa. Utakmica je riješena nakon manje od dvije minute produžetka. Zabili su gosti i uzeli bodove, a treći dvostruki strijelac na susretu postao je Umberger, postignuvši pogodak za pobjedu.

U momčad New York Rangersa vratio se Marian Gaborik, a s njim su se vratile i pobjede. Zahvaljujući njegovom pogotku u 16.-oj minuti drugog perioda i odličnoj večeri Henrika Lundqvista, ekipa s Manhattana se vratila na pobjednički niz. Gaborik je opet dokazao da je glavni igrač u polju, a koliko je dobar golman i bitan za Rangerse, još je jednom pokazao Lundqvist sa 29 obrana. ˝Bilo je zabavno. Prošle godine sam navikao na utakmice sa malo golova, ali ove sezone inače zabijamo puno, pa svaka pogreška može biti skupa. Volim taj osjećaj, moram uvijek biti spreman˝, izjavio je Švedski vratar Rangersa, kojemu je ovo bila 150. pobjeda i 21. shutout u karijeri.

Vancouver je kod kuće nanio drugi uzastopni poraz najvećem iznenađenju dosadašnjeg dijela sezone Coloradu. Ne može se reći da Avs'i igraju loše, ali više na zabijaju iz baš svih situacija. Jučer nisi zabili niti iz jedne, a 18 obrana je sakupio Andrew Raycroft na vratima Vancouvera. Raycroft mijenja ozlijeđenog Roberta Luonga. Canucksi su fino podijelili pogotke po trećinama, tako da su u svakoj postigli po jedan. U vodstvo ih je sredinom prve doveo Mason Raymond, a u drugoj je zabio Ryan Kesler. Konačan rezultat postavio je mladi Tanner Glass, a Canucksi su ovom pobjedom stigli na šest bodova zaostatka za i dalje vodećim Coloradom.

Momčad iz San Josea diže formu iz utakmice u utakmicu, a u Raleighu su stigli do petog uzastopnog slavlja. Kod domaćih Hurricanesa atmosfera je potpuno suprotna. Sharksi su im nanijeli deveti poraz zaredom i Carolina je u velikim problemima, a niti trener Paul Maurice više nema sigurnu poziciju. Brandon Sutter je doveo domaćine do vodstva na otvaranju drugog perioda, ali za samo tri minute golovima Kenta Huskinsa i Brada Staubitza Sharksi okreću rezultat. Domaćini do kraja više nisu zabili, a njihovu mrežu su pogodili još Murray, Vlasic i Marleau i tako deveti zaredom puta natjerali Hurricanese da napuste led pognute glave.

Nhl, rezultati, 1.11.2009: NY Rangers – Boston 1:0, Carolina – San Jose 1:5, Washington – Columbus 4:5 (OT), Vancouver – Colorado 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!