Zimski sportovi

Napokon Toronto!

Krešimir Ferlak • utorak, 27.10.2009.
Napokon Toronto!

Najlošiji start sezone Toronta u njihovoj povijesti je završen! Maple Leafsi su u Anaheimu ubilježili prvu pobjedu sezone. Rangersi su se vratili pobjedama protiv Phoenixa, dok su do novih slavlja stigli Montreal i Chicago...

U devetoj utakmici sezone Toronto je stigao do svoje prve pobjede. Na gostovanju u Anaheimu produbili su krizu Ducksa i slavili sa 6:3. Do pobjede su ih predvodila četvorica igrača koji su sudjelovali kod svih pogodaka. Niklas Hagman je upisao hat-trick. Tomas Kaberle je postigao pogodak i čak četiri puta asistirao, Lee Stempniak je zabio gol uz tri asistencije, dok je tri asista ubilježio Matt Stajan. Napad Toronta je, dakle, napokon proradio, a pobjedu im je na vratima donio švedski rookie Jonas Gustavsson.

Ducksi su, inače, poveli na polovici prvog perioda pogotkom Petteri Nokelainena, ali nakon toga su uslijedila tri uzastopna pogotka gostiju iz Kanade, da bi smanjio Bobby Ryan. Toronto je nakon toga opet tri puta zabio, a konačnih 6:3 pred kraj je postavio Cory Perry. Ono što svakako treba izuzetno naglasiti je činjenica da je Toronto čak pet od šest pogodaka postigao sa igračem više! Ako tako nastave i u buduće, pobjede neće izostajati. S druge strane, Anaheim tone sve dublje, a ovo im je sedmi poraz u deset utakmica.

Nakon tri poraza, New York Rangersi su se vratili pobjedama. Sa 5:2 su svladali Phoenix, te momčadi iz Arizone nanijeli drugi uzastopni poraz. Gostima je ovo prva utakmica sezone gdje su bili u potpunosti podređeni i prvi puta njihov odlični vratar Ilija Brizgalov nije dočekao kraj susreta. Rangerse su predvodili, kao već dosta puta ove sezone, Marian Gaborik i Vaclav Prospal. Slovački napadač je postigao dva pogotka uz asistenciju, dok je češki veteran dodao gol i dva asista. Za Rangerse su još zabili mladi Rusi, Artem Anisimov i Enver Lisin, dok su strijelci Coyotesa bili Ed Jovanovski i Vernon Fiddler.

Montreal je nakon produžetka pobijedio New York Islanderse, kojima je ovo već peti poraz u produžetku, odnosno na penalima. Jaroslav Spaček je u prvom periodu doveo Canadiense do vodstva, a na novi pogodak se čekalo sve do kraja drugog perioda kada je izjednačio Jeff Tambellini. Sredinom trećeg perioda Travis Moen vraća prednost domaćina, ali četiri minute prije kraja Tambellini još jednom izjednačuje rezultat. Otišlo se u produžetak gdje je Roman Hamrlik svojim trećim pogotkom sezone donio dva boda za Montreal. Canadiensi su se ovom pobjedom primakli na samo bod zaostatka za vodećim u diviziji, Buffalo Sabresima.

Chicago je kod kuće svladao Minnesotu i učvrstio vodeće mjesto divizije Central. Iako su igrali bez bitnih igrača, Toewsa i Seabrooka, Blackhawksi nisu dali puno šansi gostima. David Bolland je doveo domaćine do vodstva, a do kraja prvog djela zabio je i Troy Brouwer i Blackhawksi su već otvorili put prema pobjedi. Minnesota je smanjila pogotkom Andrewa Brunnettea na otvaranju trećeg perioda, ali je samo tri minute kasnije Patrick Kane povisio na 3:1 i tu je završila ova priča Chicaga i Minnesote.

Nhl, rezultati, 26.10.2009: NY Rangers – Phoenix 5:2, Montreal – NY Islanders 3:2 (OT), Chicago – Minnesota 3:1, Anaheim – Toronto 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!