Zimski sportovi

Detroit i Anaheim u krizi

Krešimir Ferlak • nedjelja, 25.10.2009.
Detroit i Anaheim u krizi

Svih trideset momčadi bilo je aktivno ove subote, a u petnaest utakmica vidjeli smo mnogo odličnog hokeja. Pittsburgh je napokon pao, svladali su ih Devilsi, dok su nove poraze upisali Detroit, Anaheim te New York Rangersi.

Penguinsi su dan ranije dostigli rekord Edmontona po najboljem startu aktualnih prvaka u novu sezonu, ali jučer su naletjeli na zid. Martin Brodeur i New Jersey Devilsi bili su prevelika prepreka za Penguinse koji su potpisali tek drugi poraz ove sezone. Utakmica je u prvom periodu bila izjednačena, ali Devilsi su iz njega izašli sa prednošću. Mark Fraser je postigao svoj prvi pogodak u NHL karijeri i gosti su došli do prednosti.

U drugom periodu slična slika, a opet su gosti stigli do pogotka. Sada je sa igračem više zabio mladi Šveđanin Nicklas Bergfors. Kada je na otvaranju zadnje trećine Travis Zajac zabio za 3:0 bilo je jasno da su bodovi na putu za Newark. Alex Goligoski je smanjio za Penguinse sredinom perioda, ali ubrzo nakon toga Zach Parise postiže četvrti pogodak gostiju i tu je priča završena. Utakmicu je za domaćine dobro opisao iskusni Bill Guerin: ˝Bila je to jedna od onih večeri za koje uopće ne želite da se dogode˝. Izjava Guerina dovoljno govori o igri aktualnih prvaka.

Detroit je u Coloradu upisao treći poraz zaredom, u susretu koji su cijelo vrijeme kontrolirali, ali nisu pronašli način za pobjedu. Uputili su Red Wingsi više nego dvostruko udaraca na gol (49-23), ali samo jedna pločica j prošla iza izvanrednog Craiga Andersona koji je tako skupio pomalo nevjerojatnih 48 obrana! U prvom periodu nije bilo pogodaka unatoč dominaciji Red Wingsa. U nastavku gosti ipak stižu do vodstva kada je pred golom pločicu u mrežu skrenuo Kris Draper.

Igrali su gosti vrlo dobro cijeli susret, ali dvije pogreške su im odnijele bodove. Prvo je pogriješila obrana i T.J. Galiardi je lako izjednačio, a sredinom zadnje trećine je Jimmy Howard, inače pričuvni vratar Detroita, slabo reagirao na jedan udarac Chrisa Stewarta i Colorado se našao u prednosti. Gosti su pritiskali do kraja ali Anderson je bio bravurozan, a u posljednjim trenucima još je i Paul Statsny pogodio praznu mrežu Detroita za 3:1. Red Wingsima je ovo već šesti poraz sezone, svakako nije to start kakvom su se nadali.

Slična je situacija i u Anaheimu gdje su domaći Ducksi nakon poraza od Columbusa ostali prikovani za dno svoje divizije Pacific.Anaheim je dva puta vodio, ali kraj druge trećine Blue Jacketsi su odigrali furiozno, postigli tri pogotka i otvorili su put prema pobjedi. Rick Nash je postigao dva pogotka uz asistenciju, a dva puta strijelac je bio i Jakub Voraček. Za goste su još zabili Tjutin i Vermette, dok su Anaheimovi strijelci bili dva puta Lupul, zatim Niedermayer i Selanne za konačnih 6:4 Columbusa.

Rangersi su u Montrealu imali dva pogotka prednosti, ali Canadiensi predvođeni Mikeom Cammmallerijem u produžetku su uzeli dva boda. Cammalleri je postigao dva pogotka u regularnom dijelu, a pobjedu je donio u dodanom vremenu. Uz njega su Matt D'Agostini i Marc-Andre Bergeron zabili za Habse. Gostima su Artem Anisimov, Aleš Kotalik i Matt Gilroy donijeli prednost, kasnije je još jedan zabio i Marian Gaborik, ali ekipa s Manhattana se morala zadovoljiti samo bodom. Bio je to nakon odličnog starta treći uzastopni poraz Rangersa.

Boston i Buffalo su se spasili u posljednjim trenucima utakmica, pa odnijeli pobjedu u produžetku kod Ottawe odnosno Tampe. Uvjerljivi su bili Philadelphia, Dallas i Calgary, dok je Toronto porazom u Vancouveru ostao jedina ekipa bez pobjede u sezoni. Minnesota je pobijedila kod kuće Carolinu, a Chicago je bio bolji od Nashvillea. Los Angeles je slavio u Phoenixu, San Jose u Atlanti, dok je Washington u produžetku pogotkom Brooksa Laicha odnio bodove sa Long Islanda.

NHL, rezultati, 24.10.2009: Montreal – NY Rangers 5:4 (OT), Ottawa – Boston 3:4 (SO), NY Islanders – Washington 2:3 (OT), Philadelphia – Florida 5:1, Atlanta – San Jose 3:4, Vancouver – Toronto 3:1, Pittsburgh – New Jersey 1:4, Tampa Bay – Buffalo 2:3 (SO), St.Louis – Dallas 1:4, Minnesota – Carolina 3:2, Chicago – Nashville 2:0, Colorado – Detroit 3:1, Phoenix – Los Angeles 3:5, Calgary – Edmonton 5:2, Anaheim – Columbus 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!