Zimski sportovi

"Obrana je donijela pobjedu"

Davor Sajko • subota, 24.10.2009.
"Obrana je donijela pobjedu"
Foto: Davor Sajko

Medveščak je ostvario ogromnu gostujuću pobjedu u Grazu svladavši 99erse s 3:2. Nakon niza lošijih rezultata, Medvjedi su upisali dvije uzastopne pobjede i s optimizmom dočekuju naredne utakmice...

Dvije pobjede u nizu protiv jakih austrijskih hokejaša, puno znače za samopouzdanje Medveščaka. Nakon pobjede protiv KAC-a iz Klagenfurta u zagrebu 4:1, u Grazu je svladan istoimeni domaćin s 3:2 uz odličnu igru u obrani i sjajnog Kristana na vratima.

"Obrana je bila odlična i pokazalo se da smo dobro radili na uigravanju obrane posljednjih dana. Utakmica protiv Graza je jedna od naših najboljih ove sezone i bilo bi odlično da s ovakvom igrom nastavimo i u nedjelju u Ljubljani te odnesemo pobjedu protiv Olimpije", zadovoljan je bio nakon utakmice Alan Letang.

Zadovoljan je bio i trener Enio Sacilotto koji je odao priznanje svojim igračima i nije samo pohvalio obranu već i napad koji je doživio određene promjene nakon Klagenfurta i to se pokazalo dobitnom kombinacijom.

Veliku utakmicu odigrao je Marko Lovrenčić koji je bio strijelac jednog pogotka. "Odlična obrana bila je ključ. Nakon što bi se dobro obranili, kreirali smo lakše šanse u napadu i uspjeli smo postići tri pogotka."

Prije povratka u Ledenu, Medvjedi će odraditi gostovanje u Ljubljani kod Olimpije, izravnog protivnika u borbi za doigravanje, momčadi koja zaostaje za Zagrepčanima četiri boda.

Treba istaknuti i nekorektnost Austrijanaca koji su bili izrazito neprijateljski nastrojeni. Kada im je postalo jasno kako neće moći doći do pobjede, krenuli su s vrijeđanjem i nerazumnim skandiranjem "Jugoschweine" i bacanjem časa na led. Uistinu nepotrebno.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!