Ostali sportovi

Prvi poraz Zaprešića

Mario Plavčić • utorak, 20.10.2009.
Prvi poraz Zaprešića

Odigrani su susreti 5. kola 1. hrvatske kuglačke lige. Momčad Zaprešića doživjela je prvi ovosezonski poraz i to na gostovanju u Novskoj kod istoimenog domaćina. Zadar je lako došao do novih bodova protiv Zanatlije, a Konikom spriječio veliku senzaciju...

Momčad Novske odlično se snalazi na domaćoj kuglani i vrlo je teško odnijeti bodove iz Novske. Upravo u Novskoj gostovao je Zaprešić koji u prva četiri kola nije znao za poraz. Dogodilo se i to - Zaprešić je upisao prvi poraz nakon neizvjesne borbe ova dva takmaca, a ukupni rezultat bio je 5:3 za Novsku zahvaljujući ukupnom zbroju čunjeva (3509 - 3472). Najbolji pojedinac susreta bio je domaći igrač Vatroslav Barišić sa 624 srušena čunja.

Posrtaj Zaprešića iskoristio je Zadar koji je porazio Zanatliju iz Slavonskog Broda i to vrlo uvjerljivo rezultatom 7:1 (3754 - 3578). Jedni bod za goste ostvario je Darko Kasumović svladavši Marka Vidaka. Sve ostalo otišlo je na stranu domaćina, a najbolji pojedinac susreta bio je fantastični Makedonac Kostadin Manev koji je srušio 676 "drva".

Teže od očekivanog, momčad Konikoma porazila je "fenjeraša" Trilja - rezultat je bio 5:3 za domaćine zahvaljujući ukupnom zbroju srušenih čunjeva (3490 - 3384). Gosti iz Trilja napokon su odigrali pravu prvoligašku utakmicu koja će im unatoč porazu biti pravi putokaz za nadolazeće susrete.

Prve ovosezonske bodove osvojili su kuglači Kandit Premijera koji su na gostovanju u Bjelovaru slavili s visokih 7:1 (3427 - 3460). Reprezentativac iz redova Kandita Matko Bulka srušio je 608 čunjeva što je najbolji rezultat susreta. Kandit u idućem kolu dočekuje Grmoščicu koja je porazila Željezničara iz Čakovca rezultatom 7:1 (3738 - 3548).

Gostujuću pobjedu ostvarili su i Splićani svladavši u Rijeci domaći Adrianeon. Poštar je slavio rezultatom 6:2 (3472 - 3509), a odličnu partiju pružio je Ivan Klarić srušivši 619 čunjeva. Ovom pobjedom poštari su se popeli na 5. poziciju uz samo bod zaostatka za vodećim trojcem. U idućem kolu dočekuju osječki Konikom, a to je ujedno i derbi 6. kola.

Nakon pet odigranih kola vodeći su Zadar, Zaprešić i Konikom Osijek s 8 bodova, bod manje imaju Grmoščica i petoplasirani Poštar, slijede Novska i Željezničar sa 6 osvojenih bodova, na osmoj poziciji nalazi se Zanatlija sa 4 boda, Adrianeon, Bjelovar i Kandit Premijer imaju 2 boda, a na samom dnu prvoligaške ljestvice nalazi se Trilj koji je i dalje bez bodova.

1. HKL, 5. kolo: Novska - Zaprešić 5:3, Zadar - Zanatlija 7:1, Bjelovar - Kandit Premijer 1:7, Grmoščica - Željezničar 7:1, Adrianeon - Poštar 2:6, Konikom Osijek - Trilj 5:3.

Momčad kola: Konstadin Manev (Zadar) 676, Luka Bolača (Grmoščica) 658, Uroš Stoklas (Konikom Osijek) 643, Vatroslav Barišić (Novska) 624, Ivan Klarić (Poštar) 619, Matko Bulka (Kandit Premijer) 608.

Parovi 6. kola: Zanatlija — Trilj, Zaprešić — Adrianeon, Kandit Premijer — Grmoščica, Poštar — Konikom Osijek, Željezničar — Novska, Zadar — Bjelovar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!