Nogomet

"Neki igrači ne igraju za momčad"

Bernard Jurišić • nedjelja, 18.10.2009.
"Neki igrači ne igraju za momčad"
Foto: Bruno Karadža

Edoardo Reja mjesec i pol dana uspješno je krpao Hajdukovu momčadi i vukao je s dne prvenstvene ljestvice. U subotu je njegovoj momčadi Zagreb otvorio put prvom smanjenju prednosti u odnosu na Dinamo, no Šibenik je osujetio Hajdukove namjere...

Edoardo Reja namrštenog je lica komentirao ono što su njegovi igrači prikazali u okršaju protiv Šibenika. Umjesto da se pobjedom približe Dinamu i bodovno i na mjestu na ljestvici, Hajdukovi nogometaši vratili su se izdanju s početka prvenstva kad su djelovali kao razbijena, sterilna grupa nogometnih amatera.

"Nismo igrali dobro, osim prvih 20 minuta ostalo nije bilo dobro. Stvorili smo tri odlične prigode, ali kad se to propusti onda se ne može dobiti utakmica. U drugom dijelu nismo stvorili niti jednu opasniju prigodu, njihov je vratar bio bez posla iako smo znali da je Šibenik tjelesno moćna momčad, zgusnuta u obrani i igra na kontre. Šibenik ne stvara puno prilika, ali ih realizira, za razliku od nas koji smo svoje propustili."

Reja je bio ljut na reakcije nekih igrača još tijekom utakmice, hvatao se za glavu nakon nekih rješenja koja su njegovi igrači nudili. "Mi imamo brze, ali nemamo snažne igrače naprijed. Šibenik je poveo i kontrolirao utakmicu, da smo mi prvi poveli mi bismo sigurno lakše kontrolirali ostatak utakmice. Neki igrači ne igraju za momčad, nego za sebe, jer smo večeras imali nekoliko akcija u kojima je umjesto završnog pasa išlo soliranje. Mi tako ne možemo pobjeđivati, nisu to toliko dobri igrači da bi mogli sami rješavati utakmicu. Ovdje mora pobjeđivati momčad."

Talijanski stručnjak smatra kako su njegovi igrači olako shvatili večerašnji susret. "Ne možemo mi pobjeđivati samo zato što smo Hajduk. Pobjedu treba zaraditi, nitko nam ništa neće pokloniti jer smo veliki klub i igrači toga moraju biti svjesni. Svaku utakmicu trebaju biti odlučniji i agresivniji."

Anas Sharbini bio je najlošiji igrač na terenu i za večerašnju izvedbu publika ga je "nagradila" bučnim zvižducima. "Anas nije u formi? Ne priznajem ja to tko je u formi, a tko nije. Kad igra mora dati sve od sebe, da odigra pošteno prema sebi, suigračima i navijačima. Nije važno je li u formi ili nije."

Šibenski strateg Branko Karačić bio je sretan zbog konačnog ishoda, ali i dojma kojeg je ostavila njegova momčad. "Čestike mojim igračima na pobjedi, najavili smo da ćemo pokušati iznenaditi na Poljudu i velika je stvar što smo imali više prigoda od Hajduka. Nitko ovo nije očekivao osim nas iz stručnog stožera i momčadi, moram priznati da bismo bili zadovoljni i bodom s Poljuda, ali presretni smo zbog pobjede."

Karačić ipak smatra da apetiti ne bi smjeli nerealno porasti. "Imamo puno novih igrača u odnosu na prošlu sezonu i cilj je bio da ne dođemo u probleme koji mogu zadesiti mladu ekipu. Ne smijemo poletjeti, treba se veseliti jer se Hajduk ne pobjeđuje na Poljudu svaki dan, ali od utorka je novi radni dan. Nisam očekivao ovako sterilan Hajduk, očekivali smo trenutak nadahnuća naših veznih igrača i po meni najboljeg napadača u HNL-u Ermina Zeca."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!