Zimski sportovi

Nevjerojatan preokret Chicaga

Krešimir Ferlak • utorak, 13.10.2009.
Nevjerojatan preokret Chicaga

Ponedjeljak je ponudio devet utakmica najjače hokejske lige svijeta. Pittsburgh i Rangersi su nastavili sa pobjedama, Washington sa porazima, ali sve ih je zasjenila utakmica u Chicagu gdje su domaći Blackhawksi preokrenuli zaostatak od čak pet golova!

Kakva večer u United Centreu u Chicagu! Iako je sve pokazivalo na katastrofu domaćina, Chicago je preokrenuo 0:5 i na kraju došao do pobjede u produžetku! Utakmica je krenula kao iz bajke za goste iz Calgarya. Nakon samo dvanaest minuta igre imali su ogromnih pet pogodaka prednosti! Sve je otvorio Dustin Boyd u šestoj minuti, a u idućih šest Flamesi su još četiri puta zabili! Strijelci su redom bili Nystrom, Iginla, Bourque i Jokinen i sve se, naravno, činilo da je utakmica već riješena. Bilo je to logično razmišljanje, ali i sasvim krivo.

John Madden je smanjio već do kraja perioda i malo dignuo domaćine, a potpuni povratak dogodio se u drugom dijelu. Patrick Kane je bio glavni čovjek dostizanja rezultata. Prvo je sam zabio, a zatim je asistirao za sljedeća dva pogotka. Njih su postigli Dustin Byfuglien i David Bolland i Blackhawksi su došli samo na pogodak zaostatka nakon 40 minuta igre. Utakmicu je izjednačio Patrick Sharp svojim četvrtim pogotkom sezone na samom otvaranju trećeg perioda.

Domaćini su i nakon toga bili bolji, ali pogodaka više nije bilo i susret je otišao do produžetaka. Rješenje je stiglo samo 26 sekundi nakon početka dodanog vremena. Brent Seabrook je zabio i prometnuo se u junaka Chicaga i tako zaključio ovu nevjerojatnu večer u vjetrovitom gradu. Utakmicu je možda najbolje opisao trener Blackhawksa Joel Quenneville, koji je kazao:˝Prilično nevjerojatna utakmica. Od najgoreg pa do najboljeg što se može dogoditi˝. Njegova ekipa je još jednom pokazala veliki karakter, što bi moglo biti presudno kada krene doigravanje.

Upravo je doigravanje bilo glavni cilj Rangersa uoči sezone, ali kako je krenulo mogli bi letvicu podići i malo više. Momčad Johna Tortorelle igra jedan dopadljiv, brz i efikasan hokej i trenutno bez problema gaze sve pred sobom. Noćašnja žrtva bili su Toronto Maple Leafsi. Rangersi su dobro krenuli i već nakon desetak minuta postigli dva pogotka gostima iz Kanade. Ryan Callahan je zabio sa igračem više, a ubrzo nakon toga strijelac je Wade Redden. Gosti su se do kraja perioda malo pribrali i smanjili su golom Alekseja Ponikarovskog.

Već prva minuta nastavka donijela je hladan tuš za goste nakon što je s plave linije precizan Dan Girardi. Toronto je nakon toga bio bolje momčad i zasluženo su preko Jasona Blakea smanjili na 3:2. Međutim, to je bilo sve od njih. Treći period je u potpunosti pripao domaćinima, a to su kapitalizirali sa još četiri pogotka. Sean Avery ja zabio dva puta, Marian Gaborik je dodao jedan, a drugi puta na utakmici u strijelce se upisao i branič Girardi. Lijepa pobjeda Rangersa i nove brige za Toronto kojima je ovo peti poraz u isto toliko utakmica ove sezone.

Nema većih problema za aktualne prvake. Iako su im glavne zvijezde odigrale blijedu utakmicu, Penguinsi su slavili sa 4:1 u Ottawi i još jednom dokazali koliko je bitna širina momčadi. Milan Michalek je doveo Senatorse do vodstva, ali Bill Guerin je izjednačio samo 38 sekundi kasnije i kao da je to okrenulo vodu na mlin Pittsburgha. Ottawa je do tada bila bolja momčad, ali kasnije je zabijao samo Pittsburgh. Tyler Kennedy je zabio dva puta, a jedan je dodao Jordan Staal i prvaci nose bodove iz glavnog grada Kanade.

Iz glavnog grada SAD-a bodove je odnio New Jersey, nakon što je dostigao zaostatak od dva pogotka. Capitalsi su poveli golovima Greena i Knublea, za oba je asistirao Ovechkin, ali nakon toga su u rubrici golova bili samo Devilsi. Brian Rolston i David Clarkson su donijeli izjednačenje i otišli smo sve do penala. Tamo su više preciznosti imali gosti, a ključni penal je zabio kapetan Devilsa Jamie Langenbrunner i bodovi su poletjeli prema Newarku.

Colorado je nastavio sa dobrim igrama, jučer su bodove uzeli u Bostonu. Edmonton je pregazio Nashville sa čak 6:1, iako su Predatorsi imali duplo više šuteva na gol (41-20), dok je Phoenix nakon penala, u utakmici bez golova, dobio San Jose. Los Angeles je uzeo bodove kod New York Islandersa, dok je Tampa slavila protiv Floride zahvaljujući novom pogotku Ryana Malonea. Bivši igrač Penguinsa zabio je sedam minuta prije kraja za 3:2 i slavlje Boltsa nad Panthersima.

NHL, rezultati, 12.10.2009: Boston – Colorado 3:4, NY Islanders – Los Angeles 1:2, Washington – New Jersey 2:3 (SO), NY Rangers – Toronto 7:2, Ottawa – Pittsburgh 1:4, Tampa Bay – Florida 3:2, Nashville – Edmonton 1:6, Chicago – Calgary 6:5 (OT), San Jose – Phoenix 0:1 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!