Nogomet

"Protiv Katara ozbiljno"

Mihaela Bradovski • srijeda, 07.10.2009.
"Protiv Katara ozbiljno"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Uoči posljednjeg kvalifikacijskog susreta protiv Kazahstana, Hrvatska će u četvrtak odigrati prijateljsku utakmicu s Katarom. Izbornik Bilić najavljuje ozbiljan pristup i isprobavanje varijanti uoči (možda) presudnog dvoboja s Kazahstanom...

Katar dolazi na Kantridu. Nogometno nije riječ o velikoj reprezentaciji, reprezentaciji koja bi trebala biti problem za Hrvatsku, a to zna i izbornik Slaven Bilić.

"Katar nije reprezentacija previsoke kvalitete, slabiji su od primjerice Kazahstana. No mi ćemo ozbiljno prići susretu, ovo nam je prava priprema za Kazahstan i zato nećemo kalkulirati. Ovo za nas nije revija pa neću tako niti ja odraditi tu utakmicu i promijeniti niz igrača", rekao je izbornik na današnjoj pressici odbivši priopćiti sastav jer još uvijek ima nekih nepoznanica i nedoumica.

Sigurno je kako neće nastupiti ozlijeđeni Eduardo i Vejić koji će biti uz reprezentaciju u Rijeci, a zatim se vratiti u klubove, te Josip Šimunić koji će se pokušati oporaviti do Kazahstana, no protiv Katara neće konkurirati za nastup.

Veliki broj ozljeda naših igrača u ovom kvalifikacijskom ciklusu svakako je utjecao na trenutnu situaciju da ipak ne ovisimo sami o sebi što se tiče prolaza.

"Stvarno se ne mogu sjetiti kada smo imali toliko problema s ozljedama ključnih igrača kao u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Obzirom na sve ozljede koje su nas pokosile, dosta smo i napravili", komentirao je Robert Kovač.

Kovač kao i svi u našoj reprezentaciji sa zebnjom će pratiti što se događa u Ukrajini. "Samo da Englezi Ukrajinu napuste neporaženi, mi ćemo onda svoje odraditi. Ne brine nas niti podloga u Kazahstanu, samo da budemo igrali za Svjetsko prvenstvo", dodao je Kovač.

Izbornik Bilić vjeruje u pobjedu Engleza, ali svjestan je i snage Ukrajinaca koji mogu iznenaditi.

"Ne sumnjam kako će Engleska tražiti pobjedu. Oni su takvi, to je njihov mentalitet, ali jasno mi je kako neće biti lako. Ukrajina je kvalitetan protivnik i može u nekom dobrom danu pobijediti Engleze. Ako im to uspije, zaslužili su odlazak na Svjetsko prvenstvo", smatra izbornik.

Ukoliko Šimunić ne bude mogao igrati protiv Kazahstana, Bilić bi mogao na tu poziciju poslati i Vedrana Ćorluku. "To je jedna od mogućnosti, probavali smo to na treninzima i funkcioniralo je. Nećemo protiv Katara igrati tako, ali ta varijanta je otvorena", završio je Bilić

Tko će se suprotstaviti Kataru, nije otkriveno, no očekuje se kako će u prvih 11 ući Ivan Klasnić kao partner Ivici Oliću te bi sastav mogao izgledati: Runje - Ćorluka, Kovač, Križanac, Pranjić - Srna, Vukojević, Pokrivač, Kranjčar - Olić, Klasnić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!