Zimski sportovi

Smith i Beljo nova pojačanja Medveščaka

Sportnet • ponedjeljak, 05.10.2009.
Smith i Beljo nova pojačanja Medveščaka

Medveščak u svoje redove ovih dana dovodi i nova pojačanja, roster Medvjeda pojačat će kanadski dvojac Brad Smith i Jadran Beljo.

KHL Medveščak ulaskom u ligu EBEL postao je pravo osvježenje o kojem izvještavaju brojni mediji u regiji i svijetu. Rasprodane dvorane danima prije utakmica, fanatični hrvatski ljubitelji hokeja kao da su se probudili iz Ledenog sna. Cijela Hrvatska posljednjih mjeseci priča o samo jednom – fenomenu povratka hokeja u naše domove.

Medvjedi su, iako novaci, prve utakmice odlično odigrali te upisali pobjede na samom startu. Dalo se već tada naslutiti kako će Ledena dvorana Doma sportova biti težak ispit za gostujuće momčadi. Fanatična atmosfera nikog nije ostavljala ravnodušnim, a nakon završenog prvog kruga Medveščak drži osmo mjesto ostavivši svoje glavne rivale Olimpiju i Jesenice iza sebe.

Do sada su Medvjedi odmjerili snage sa svim momčadima lige, ali izvrstan i očekivan rezultat ukazali su i na određene nedostatke. Ozlijede, umor, nepredvidivi problemi poput prošlotjednog požara, isključenje igrača i slično potaknuli su vodstvo kluba da ojača klupu Medveščaka.

Direktor hokejskih operacija Douglas Bradley proteklih je dana boravio u Sjevernoj Americi kako bi u Medveščak doveo nova pojačanja. Najzvučnije debitantsko ime u Medveščaku, ali i cjelokupnoj ligi EBEL zasigurno je Kanađanin Brad Smith koji će uz kanadskog Hrvata Jadrana Belju ojačati Medveščakovu klupu u narednim danima.

Brad Smith (35) iza sebe ima petnaest sezona u najjačim svjetskim hokejskim ligama NHL-u i AHL-u. U NHL-u je odigrao 88 utakmica (Florida, NY Rangers, LA Kings, Nashvile, Otawa), te 610 utakmica u AHL-u gdje je postigao 326 golova i 347 dodavanja. U Europi je odigrao četiri sezone, a protekle je tri godine bio među najboljim igračima njemačkog DEL-a.

Jadran Beljo (22) kanadski je Hrvat koji igra na poziciji krilnog napadača. Četiri je sezone igrao u ponajboljoj svjetskoj juniorskoj ligi OHL-u, a dolazak u Hrvatsku za njega je posebno emocionalno i profesionalno iskustvo.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!