Košarka

Efes Pilsen uz dosta muke do trofeja

Branimir Korać • nedjelja, 04.10.2009.
Efes Pilsen uz dosta muke do trofeja
Foto: Bruno Blumenschein

Veliki turnir igran proteklih dana u Istanbulu pripao je Efes Pilsenu. Efes je u finalnom dvoboju uz dosta problema upisao pobjedu protiv domaćina turnira Banvita 83:81...

Košarkaši Banvita bili su vrlo blizu iznenađenju i osvajanju turnira u Istanbulu čiji su bili i organizator. U finalu su igrali protiv najjače turske momčadi Efes Pilsena i tijesno izgubili 83:81 u samoj završnici susreta.

Banvit je odlično igrao u otvaranju utakmice i tu stekao prednost koju je držao sve do posljednje dionice. U njoj se Efes vratio u egal i u samoj završnici preko Bootsyja Thorntona stigao do pobjede 83:81.

Thornton sa 17 poena predvodio je strijelce Efesa u finalu, a po 16 poena dodali su Igor Rakočević i Daniel Santiago. Mario Kasun uhvatio je tek dva skoka. Kod Banvita najbolji su bili Lance Williams s 20 poena i MVP turnira Charles Davis sa 16 poena i sedam skokova.

U susretima za plasman Union Olimpija je poražena od Bešiktaša 82:80. Bešiktaš je predvodio Haluk Yildirim sa 17 poena, a Olimpiju Gašpar Vidmar sa 16 poena. Za peto mjesto Crvena zvezda je svladala Galatasaray 81:76 uz 26 poena i 13 skokova Nemanje Bjelice dok je na drugoj strani najbolji bio s 26 poena i šest skokova Darius Washington.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!