Košarka

Moćni novi Barcelona i Real

Branimir Korać • subota, 03.10.2009.
Moćni novi Barcelona i Real

Španjolski ACB ligaši predstavljaju se uoči početka sezone na Superkupu. Barcelona i Real pokazali su već u polufinalu svu svoju snagu visokim pobjedama protiv Gran Canarije i Caje Laboral...

Barcelona je u prvom susretu pregazila domaćina Superkupa Gran Canariju sa 74:51. Domaćin je poznat kao momčad koja postiže mali broj poena i igra čvrstu obranu, no protiv Barcelone su se pokazali samo kao - momčad koja ne zabija previše. Bio je to lagan posao za Barcelonu koja se prošetala do finala uvjerljivom pobjedom.

Barcelonu su vukli Boniface Ndong s 13 poena i šest skokova te Pete Mickeal s deset poena dok je jedini dvoznamenkasti kod domaćina bio Will McDonald s 12 poena.

Drugi susret također nije donio neizvjesnost. Vrlo jaki Real lako je svladao Caju Baloral, bivšu Tau Ceramicu, s 87:62. Real je pokazao da je ove sezone toliko jači koliko je Caja slabija, poigravao se s momčadi iz Vitorije i već u prvom poluvremenu imao 20 poena prednosti. U nastavku je samo rutinski dovršio posao.

Predvodili su ga Louis Bullock s 13 poena i Axel Hervelle s 12 poena i sedam skokova. Kod Caje Mirza Teletović ubacio je 17 poena, a San Emeterio 16. Stanko Barać igrao je 21 minutu i ubacio devet poena (3/5 za dva, 0/1 za tri, 3/4 slobodna) uz četiri skoka.

Superkup:
Barcelona - Gran Canaria 74:51
Real - Caja Laboral 87:62

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!